We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Tweemaster-Kameleon de beste schoolschakers van Walcheren

Het eerste team van Tweemaster-Kameleon heeft woensdag middag in ter Reede het schoolschaak kampioenschap van Walcheren gewonnen. Van de 7 wedstrijden werden er 6 gewonnen en tegen nummer 2 (’t Mozaïek) werd 2-2 gelijk gespeeld.

tweemaster

Tot en met de laatste ronde bleef de spanning in het toernooi. De Tweemaster en ’t Mozaïek streden na hun onderlinge gelijke spel om de bordpunten. Terwijl bijna alle andere teams streden om de derde plaats. De tweemaster had het gehele toernooi meer bordpunten dus het was voor ’t Mozaïek meer hopen op een misstap van de Tweemaster. Deze misstap kwam er niet. Sterker nog, ’t Mozaïek struikelde zelf in de laatste ronde door nipt van de Theo Thijssen school te verliezen.

Met deze overwinning bleek de Theo Thijssen school de derde plaats te hebben veroverd en mag het samen met ’t Mozaïek en de Tweemaster-Kameleon op zaterdag 17 maart 2018 in Terneuzen gaan strijden om de Zeeuwse titel.

Tweemaster-Kameleon 2 en 3, de Stroming en Burcht-Rietheim grepen net naast de derde plaats.

Drie kinderen wisten vandaag als hun schaakpartijen te winnen. De knappe prestatie verrichtte Assim Laarille (’t Mozaïek), Owen Prince (Tweemaster-Kameleon) en Mert Mustafov (Tweemaster-Kameleon)