Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

sks jeugd: Mathijs Enters de nieuwe koploper

In de A-groep is koploper Vincent tegen een onverwachte nederlaag opgelopen. Tegen Mathijs ging het aan het einde van de partij helemaal mis toen hij zijn dame verloor. Alhoewel hij het zelf nog ontkend, steekt Mathijs in een prima vorm en is hij de nieuwe koploper. Vanuit de opening had Vincent prettig spel en had hij een open lijn op de koningstelling van Mathijs. Echter Mathijs wist via dezelfde lijn de aanval over te nemen en even leek er een mat in de lucht te hangen. Maar Vincent verdedigde zich prima en nam de regie in de  partij weer over. Tot het moment waarop hij zijn dame cadeau deed.

Tijdens de les van Martin bekeken we met de kinderen de zetten e4-e5 Pf3 Pc6 Lc4 Pf6. Vaak wordt de zet Pg5 met aanval op f7 door de jeugd niet gespeeld, vandaar dat we hier even wat aandacht aan hadden besteed. En warempel in twee partijen op deze avond kwam deze variant op het bord en beide witspelers (Laura en Stijn) wisten hun partij te winnen.

Tot slot liet Sjoerd zich lelijk verrassen door Roan.

De jongste kinderen speelden voor het D-team een uitwedstrijd tegen Goes.

De eerste wedstrijd werd met 2,5-1,5 gewonnen Brandon en Giovanni wonnen hun partij en Jens was iets te onnauwkeurig door zijn tegenstander pat te zetten.

De tweede wedstrijd ging met 3-1 verloren. Giovanni wist het team nog op een 1-0 voorsprong te zetten, maar daarna gingen de overige partijen verloren.

In de B-groep werd er ook geschaakt, door een technisch probleem (ik ben kan mijn usb stick even niet vinden), ken ik de partijen van deze avond niet.

 

De stand van de A-groep

De stand van de B- en C-groep

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: