Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Gehavende SKS-jeugd sprokkelt puntje

Een gehavend SKS-jeugdteam heeft in Den Bosch één matchpuntje weten toe te voegen aan zijn puntentotaal.

De zaterdag begon in mineur toen Zofyra zich 's ochtends vroeg ziek moest afmelden. Pogingen om op het laatste moment een invaller te regelen hadden geen succes, zodat we met maar 3 spelers moesten afreizen naar Den Bosch in de wetenschap dat we beide wedstrijden dus met een 1-0 achterstand zouden beginnen.

De eerste wedstrijd, tegen het Hengelose Minerva, werd ondanks de 1-0 achterstand toch nog een spannende match. Vincent was de opening probleemloos doorgekomen, maar raakte langzaam maar zeker toch in de problemen. Toen zijn tegenstander niet goed reageerde op een schaakzet, waren de rollen echter ineens omgekeerd. Vincent kreeg twee torens tegen één toren en twee ver opgerukte vrijpionnen. Het leek nog een lastige klus, maar na enig zoeken wist Vincent de juiste opstelling voor zijn stukken te vinden en de partij te winnen. Een meevallertje dat even later helaas gecompenseerd werd door een tegenvaller aan het bord van Laura. Laura stond de hele partij beter en na een flinke fout van haar tegenstandster zelfs duidelijk gewonnen. Helaas zat in de "slotcombinatie" die ze voor ogen had een flink lek en werd het verwachte punt ineens een onwelkome nul. Gelukkig speelde de voor SKS debuterende Nina de Putter een prima partij. Niet onder de indruk van de veel hogere rating van haar tegenstander wist ze in een sterk gespeeld eindspel de partij naar haar toe te trekken. Een 2-2 gelijkspel dus.

De tweede wedstrijd bracht SKS tegenover het Rotterdamse Klim-Op C2. Dit keer was Laura wel scherp van begin tot eind en binnen het uur had ze haar tegenstander schaakmat gezet. Vincent wist niet voor de 2e keer een slechte stelling om te buigen. Zijn dame was in de problemen gekomen en om haar niet te verliezen moest hij twee pionnen geven. Zijn tegenstander had daarna geen moeite meer om de vis op het droge te krijgen. Zou Nina erin slagen om nogmaals een matchpunt te redden? Misschien stond ze beter, maar toen ze snel haar e-pion naar voren stuurde in de hoop zwart mat te zetten, bleek haar eigen koning ook niet helemaal veilig te staan. Haar tegenstander maakte hier handig gebruik van om remise door eeuwig schaak af te dwingen. Zo ging de tweede wedstrijd dus nipt met 2,5-1,5 verloren.

In december is de vierde en laatste speeldag, er worden dan nog 2 ronden gespeeld. Alle uitslagen en tussenstanden zijn te vinden via de website van de schaakbond: www.schaken.nl

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: