Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

SKS C-jeugd na eindsprint “in linkerrijtje”

Het SKS C-jeugdteam heeft op de laatste dag van het NK voor clubteams optimaal gepresteerd. Een sterke eindsprint van 2 overwinningen met 3,5-0,5 bracht het team de negende plaats in het eindklassement.

 

De eerste wedstrijd van de dag, tegen De Pionnetjes uit Schiedam, begon erg voorspoedig met een heel snelle overwinning van Zofyra en een best wel snelle overwinning van Vincent. Het derde punt werd binnengebracht door Martijn die als een Victor Mids met een klein trucje een totaal verloren stelling wist om te toveren in een totaal gewonnen stelling. Laura speelde een hele lange en ook een hele goede partij. Dat deed haar tegenstander ook en remise was dan ook het terechte resultaat.

 

teamdag4

SKS in actie tegen VAS

 

VAS uit Amsterdam was de tegenstander in de laatste ronde. De score werd dit keer geopend door Vincent die heel goed uit de opening kwam en met een leuk stukoffer de partij besliste.

 diagramVLT

 Na 1. Pg6+, fxg6 2. fxg6, Tf7 (wat anders?) 3. gxf7, Lc5 4. Pxf6, Kg7 5. Dg5+, Kh8 6. Dh6 gaf zwart  op.

 

Zofyra zorgde voor de 2-0. In de opening won zij een pion en dat was genoeg om in het eindspel het volle punt te pakken. Martijn was weer in een iets mindere stelling beland. Dit keer slaagde hij er niet in om zijn tegenstander volledig te begoochelen en er met een vol punt vandoor te gaan, maar de behaalde remise was ook al knap. Weer had Laura de langste partij. Na lang stug verdedigen zag ze met weinig tijd op de klok ineens de mogelijkheid voor een scherpe counter. Het eindigde in een stelling waarin een wit paard op e3 zwarte pionnen op c3 en g3 in bedwang moest houden. Dat was teveel voor het arme beest, één pion offerde zich op, de ander liep vervolgens vrolijk door naar dame.

 

Persoonlijke scores :

Nina de Putter      1,5 uit 2

Laura Tiggelman     3,0 uit 7

Martijn  Schelleman 3,5 uit 5

Zofyra Joosse       3,0 uit 5

Vincent Tiggelman   3,0 uit 7

 

 

teamdag3

Het SKS-team op de derde speeldag

 

 

Spijkenisse werd kampioen, SKS negende in een veld van 19 teams.

eindstand

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: