Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Zofyra en Vincent scoren in Axel

Landau-speler Bas van Doren is overtuigend winnaar gewonnen van het Landautoernooi. Met 6,5 uit 7 bleef hij de concurrentie in de AB-groep van dit eerste Grand-Prix jeugdtoernooi van 2018 met maar liefst anderhalf punt voor. De Souburgers konden in deze sterk bezette groep niet meedoen voor de ereprijzen. Xander Joosse eindigde op 3,5 punt, een halfje meer dan Laura Tiggelman. De derde Souburger in deze groep was Joey Louws. Nog niet zo lang lid van een schaakclub speelde hij zijn eerste toernooi en met 2 uit 7 deed hij dat zeer verdienstelijk.

De C-groep kende wel Souburgse successen: met 6 uit 7 eindigden Zofyra Joosse en Vincent Tiggelman gedeeld bovenaan. Hoewel de eindscore hetzelfde was, was de weg ernaartoe heel verschillend. Zofyra begon heel overtuigend met 5 uit 5 en kwam eigenlijk alleen in haar partij tegen Mare Morote echt in de problemen. Mare speelde een prima partij, maar dacht te lang na en verloor uiteindelijk door tijdsoverschrijding. Vincent begon het toernooi met een flinke uitglijder. In de eerste ronde gaf hij in een goede stelling pardoes zijn dame weg. Ook zijn volgende vier partijen waren niet al te overtuigend, maar hij won ze wel en zo mocht hij in de zesde ronde aantreden tegen Zofyra. Vincent kwam in de opening flink in de problemen maar wist net op de been te blijven en speelde het eindspel erg sterk. Zo kwamen beide Souburgers op 5 uit 6. De laatste ronde wonnen ze allebei. Zofyra scoorde met de nodige moeite het volle punt tegen Sven de Putter, de omwegen die Vincent nam waren zelfs nog groter:

 

axel1

Merlijn van Volsem - Vincent Tiggelman

 

Vincent heeft eerder in de partij zijn dame tegen een toren en een pion moeten geven, maar na het net gespeelde 1. .., Pf4 is alles op wonderbaarlijke wijze weer in orde voor zwart. De witte dame staat aangevallen en kan niet op de d-lijn blijven vanwege de dreiging .., Td5. Met 2. Dg3 wist wit wel zijn dame te redden maar niet de partij: na 2 .., Te2+ 3. Kd1, Td8+ ging hij mat. Aangezien Zofyra duidelijk de meeste weerstandspunten had, kreeg zij de 50 Grand Prix-punten en moest Vincent met 45 punten genoegen nemen.Het prijzengeld werd zoals gebruikelijk wel netjes gedeeld. Ook Roan Verhage speelde in de C-groep, hij eindigde op 2 uit 7.

 

axel2

De Souburgse prijswinnaars

 

De D-groep werd gewonnen door Jari Groen van SV Goes, maar daarvoor had de grote favoriet wel de hulp nodig van onze Brandon Haasbroek die in de laatste ronde koploper Calvin de Wolff van SV Terneuzen versloeg. Deze overwinning bracht Brandon met een score van 5 uit 7 naar een gedeelde derde plek in het eindklassement. Mert Mustafov wist 4 punten te behalen, Sunny Sinke had een zware dag en kwam niet verder dan 1 punt.

De EFGH-groep werd een prooi voor Ivan Ponomarev van SV Eindhoven. Berk Mustafov kwam in deze groep tot 4,5 punten uit 9 en eindigde daarmee mooi in de middenmoot.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: