Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Landau weer te sterk voor de C-jeugd

Voor de tweede keer dit seizoen ging de Souburgse C-jeugd ten onder tegen Landau C. Het krachtsverschil was kleiner dan in de eerste wedstrijd, maar ook in Axel konden alleen maar bordpunten en geen matchpunten worden gescoord.

Het eerste bordpunt had kunnen komen van Roan Verhage die een erg wisselvallige partij speelde tegen Laurens Dieleman. Roan stond al binnen 5 minuten een stuk achter, maar kreeg een herkansing toen Laurens ook in de fout ging. Helaas verloor Roan nogmaals materiaal en die klap kwam hij niet meer te boven. Ook Thomas Franse kreeg een prima kans om te scoren. Eigenlijk speelde hij een perfecte partij tot het moment dat hij na een foutloos gespeelde slagenwisseling een stuk kon winnen. De laatste en eigenlijk ook makkelijkste zet van de reeks liet hij toen achterwege, waarna hij in plaats van met een loper meer met een pion minder moest verderspelen. Tegenstander Jurrian Moorthamer maakte het vervolgens netjes af.

Het was uiteindelijk Vincent Tiggelman die als eerste een punt wist binnen te slepen. Kort na de opening wist hij een pion te winnen, maar het kostte vervolgens nog heel veel tijd en moeite voordat hij Narin de Ruyter tot overgave kon dwingen. Zofyra Joosse had misschien voor een tweede bordpunt kunnen zorgen. In een spannende partij hield ze lange tijd de Belgische topspeelster Marie Dgebuadze onder druk, maar toen de bedenktijd van beide dames opraakte werd de snelheid van de zetten belangrijker dan de kwaliteit ervan. Na wat missers over en weer eindigde de partij uiteindelijk in remise.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: