We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Laura Tiggelman jeugdkampioene

Laura Tiggelman is het eerste meisje in de geschiedenis van de schaakclub dat erin is geslaagd om jeugdkampioen te worden. Met 16,5 punten uit 19 partijen was ze duidelijk de sterkste. Het seizoen begon met een valse start. Ze verloor in de eerste ronde van Zofyra Joosse. Daarna volgde een reeks van 14 overwinningen, waaronder twee keer tegen Vincent en één tegen Zofyra. In de 9e ronde heroverde ze de koppositie om deze niet meer af te staan.

Eén slippertje volgde nog, toen ze zich in de 20e ronde liet verrassen door Brandon Haasbroek. De puntendeling was tegen haar broertje Vincent.

Luara Vincent                Brandon

Laura (de clubkampioene) in actie tegen Vincent (2e)                                                                                     Brandon de nr 3 van de jeugdcompetitie

Vincent werd met overmacht tweede. Slechts drie verliespartijen en één remise uit 22 partijen moest hij incasseren.

Mede door de halve sabbatical van Zofyra, Xander die alleen bij de senioren is gaan spelen en het vele keren afwezig zijn van de oudere jeugd (Sjoerd, Matthijs) miste de competitie misschien wat spelers die hadden kunnen verrassen.

De strijd om de derde plaats was een spannende. Door een overwinning op Laura in de 20e ronde had Brandon Haasbroek opeens de beste papieren en hij liet de derde plaats niet meer glippen.

Snelschaken:

De snelschaaktitel in de A-groep ging dit jaar naar Zofyra Joosse. Na drie speelavonden had ze evenveel punten als Vincent. Er werd zodoende een tweekamp gespeeld om de titel. In deze tweekamp werd Vincent met 5-1 verslagen.

zoof

Zofyra won de snelschaaktitel 2018

 

De B-groep werd met overmacht gewonnen door Mert Mustafov. Van de 21 partijen verloor hij 2,5 punt tegen de nummer twee Berk en het andere halfje moest hij aan nummer drie Danijela van der Lijcke afstaan. Vanaf speeldag 1 stond hij op de eerste plaats. Berk werd op ruime achterstand tweede. Hij was nog niet constant genoeg om dit jaar al kampioen te worden. Danijela, dit jaar nieuw op de schaakclub werd zoals gezegd keurig derde.

Danijela Mert   Berk

Danijela (nr3) in actie tegen B-jeugd kampioen Mert                                                              Berk eindigde op de 2e plaats

De snelschaaktitel ging dit jaar naar Giovanni Koolhoven. Giovanni die op jonge leeftijd in de A-competitie speelt heeft wel met de snelschaakcompetitie bij de B’s meegespeeld. Hierdoor hadden Mert en Berk meer tegenstand.

Giovanni won beide snelschaakavonden.

Giovanni

De eindstand van de A-groep

De eindstand van de B -groep

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: