We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Tweemaster-Kameleon heerst op het schoolschaaktoernooi

Tweemaster-Kameleon heeft op het schoolschaakkampioenschap van Walcheren, twee van de vier startbewijzen veroverd, om mee te spelen om het Zeeuws kampioenschap.

6 Scholen met in totaal 17 teams streden in Ter Reede om het kampioenschap van Walcheren.

Het eerste team van de Tweemaster (met de souburgse jeugdspelers Mert, Berk en Déjan)  eindigde ongeslagen op de eerste plaats. Ze moesten slechts 4 bordpunten afstaan aan de concurrentie. Déjan scoorde met 7 uit 7 een 100% score.

De grootste concurrent bleek het 2e team van de Tweemaster te zijn. In de tweede ronde versloeg het vlaggenschip het 2e team met het kleinst mogelijke verschil 2,5-1,5. En behalve een 2-2 tegen de Theo-Thijssenschool, werd verder alles gewonnen.

De Bucht-Rietheim, met de souburgse (ex)schakers, Brandon, Sunny, Matthijs en Pacey, legden beslag op de 3e plaats. Hiervoor was een overwinning in de laatste ronde tegen de Theo Thijssenschool noodzakelijk. Met een 4-0 overwinning lieten ze er geen gras over groeien.

Door deze nederlaag zakte de Theo-Thijssen school naar de vierde plaats. Maar dit is genoeg om mee te mogen spelen om het Zeeuws kampioenschap op 17 maart 2019 in Terneuzen.

tw1 burcht   tk2 br   TT

Burcht Rietheim in actie tegen Tweemaster 1  en 2                                                       Tweemaster 1 in actie tegen Theo-Thissenschool

 

Behalve Déjan van der Ven , scoorde ook Luuk Mulder vandaag een 100% score.

De eindstand

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: