Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

C-jeugd speelt gelijk tegen Goes

Met de nodige moeite heeft het SKS C-jeugdteam gelijk weten te spelen tegen hun leeftijdsgenoten van SV Goes. Na nederlagen van Roan Verhage, die niet zag dat een van zijn stukken aangevallen stond, en Thomas Franse, die na een goede opening de weg kwijtraakte en door zijn handige tegenstander werd weggetikt, stond SKS na nog geen uur spelen met 2-0 achter.

DFFA9201 6D4D 4CD1 8BA8 97DF41384729

Even later wist Brandon Haasbroek (foto) SKS ook op het scorebord te krijgen. Eigenlijk wist hij zijn tegenstander twee keer te overspelen. In de opening won Brandon een stuk, maar hij maakte het zichzelf nog heel moeilijk. Gelukkig lukte het hem om zich op tijd te herpakken en in het eindspel pakte hij soepeltjes het volle punt. 

Veel hoop op een goed resultaat gaf Brandon’s overwinning nog niet, want Vincent Tiggelman zat al een hele tijd te zwoegen in een slechte stelling. Vincent had echter zijn beste zetten voor het laatst bewaard, juist toen zijn tegenstander onder druk van de klok wat slechtere zetten deed. Met wat geniepige trucjes wist Vincent een stuk te winnen en een totaal gewonnen stelling te bereiken. Mat zetten was niet nodig, zijn tegenstander ging door zijn bedenktijd.

 

SKS C             - GOES C

Vincent Tiggelman - Jari Groen       1-0

Brandon Haasbroek - Lars van Sighem  1-0

Roan Verhage      - Jefta van Steijn 0-1

Thomas Franse     - Kenny Nguyen     0-1

                                     2-2

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: