Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Zeeuws kampioenschap voor de jeugd: slotdag

Zaterdag 2 februari is de strijd om de Zeeuwse jeugdkampioenschappen verder gegaan. Het gehele circus verhuisde van Goes naar Terneuzen. En ook de jongste Zeeuwse schakertjes sloten zich vandaag aan.

Om alvast een tipje van de sluier prijs te geven: Souburg heeft er 2  Zeeuws kampioenen bij en vier spelers hebben zich geplaatst voor deelname aan het Nederlands kampioenschap.

In de C-groep ging Frodo van Doren (landau) na speeldag 1 aan de leiding en moest alleen nog een partij spelen tegen clubgenote Luna Morote. Maar ook Luna heeft zo haar ambities en knalde er vol in.  Ook Vincent kon aan de bak, want met Jari Groen wachtte een zware tegenstander.

Vincent kwam keurig in zijn voorbereiding terecht wat hem de verwachte tijdswinst zou opleveren. Na een paar foute zetten van Jari kon Vincent de winst binnen halen. Luna had ondertussen een sterke vrijpion op het bord en versloeg Frodo.

Rekenmeester Vincent had als snel door dat een remise tegen Lars van Sighem in de laatste ronde, de begeerd NK-ticket op zou leveren. De Zeeuwse titel is van ondergeschikt belang.

Dit geschiedde dan ook en de partij was sneller  klaar dan die van de kinderen in de F-groep.

De partij tussen Luna en Jari (Remise) deed er daarna niet meer toe. Luna was al zeker van de eerste plaats.

eindstand c groep      vincent 2e

In de D-groep was de taak voor Brandon en Jens heel duidelijk; versla Jefta van Steijn, en kom achter Mare Morote met zijn tweeën op het podium. Maar familie van Steijn had nog een konijn in de hoge hoed en die zagen de souburgse boys te laat aankomen.

Allereerst lukte het Jens niet om van Jefta te winnen. Sterker nog , in deze belangrijke partij stond Jens met zoveel tijd nog op de klok al vroeg een stuk achter. En deze gaf Jefta niet mee uit handen.

Ondertussen deed het zusje van Jefta goede zaken voor haarzelf en haar broer, door Brandon te verslaan.

Vervolgens moesten de Souburgse kemphanen het tegen elkaar opnemen. Bij winst van Jens was hij zeker van deelname aan het NK, maar in de spannende partij was het uiteindelijk Brandon die won.

Maar helaas voor Brandon bleef Norah van Steijn ook haar partijen winnen en eindigde zei op onderling resultaat op de derde plaats en moest Brandon het met de vierde plaats doen. Jens die er na de eerste speeldag zo goed voorstond werd  uiteindelijk vijfde.

Mert eindigde met 1 punt op de 8e plaats. Hij was in ieder geval de souburger die Norah wel wist te verslaan.

d groep eind  jens brandon

                                                                                                                                                                                       Jens in actie tegen Brandon,  Norah (achtergrond) wordt de lachende derde.

In de E-groep bleek maar weer eens dag de vorm van de dag cruciaal is. Waar Giovanni vorige week zijn partijen niet afmaakte en zodoende 2,5 punt achterstand had opgelopen op Niels. Was het in Terneuzen andersom. Giovanni begon met een totaal onverwachte nederlaag tegen Aäron Zootjes, maar vervolgens wist hij al zijn partijen winnend af te sluiten. Niels begon nog met een overwinning op Phong, maar vervolgens leed hij enkel nederlagen. Nadat alle rookwolken waren weggetrokken bleek Niels nog een half puntje van zijn gigantische voorsprong over te hebben   en moest Giovanni berusten met de tweede plaats. Tiffany Nguyen eindigde op de derde plaats.

e groep eind    gio 2e

                                                                                                                                                                                  Giovanni 2e, na een uitstekende inhaalrace.

In de F-groep verspeelde  Berk een mogelijk kampioenschap door in de voorlaatste rond snel mat te gaan tegen Yordi Vink (veel te snel gespeeld en niet goed gekeken naar de zetten van Yordi). Door deze onverwachte nederlaag deed de overwinning op Ivan Bernard in de laatste ronde er niet meer toe. Ivan werd met een punt voorsprong op Berk, kampioen. Atousa Warnier  (landau)werd net voor debutant Sam Ossewaarde, derde. Sam speelde hele goede  partijen waarin hij hele mooie combinaties liet zijn. Het komende jaar gaat hij zeker van zich laten horen op de GrandPrix toernooien.

f groep eind

 

G- en H-groep vandaag  is ook het ZK voor de jongste Zeeuwse schakers gespeeld. 4 jonge schakers streden in een volledige competitie voor de titel en deelname voor het NK.

Jeremy IJdema (G) moest de strijd aangaan met Kai de Wolff en Arkan Mustafov (H) moest af zien te rekenen met Roubin warnier.

Jeremy wist met 5 uit 6 het groepje te winnen en Kai net voor te blijven. Ook Arkan werd Zeeuws kampioen door Roubin voor te blijven.

gh groep eindgh groep

                                                                                                                                                                            2 Zeeuws kampioenen:  Jeremy tegen Kai en op de achtergrond zit Arkan

 

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: