We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Roan kan C-jeugd niet redden

Jeugdleider Martin Koolhoven had de spelers van SKS C goed op scherp gezet door te reppen over “de kampioenswedstrijd” tegen Landau C. Niet ten onrechte want Landau stond met de maximale score bovenaan, SKS stond daar slechts één matchpuntje achter.

Op bord 1 kwamen de nummers één en twee van het Zeeuwse jeugdkampioenschap tegenover elkaar te zitten. In dat toernooi wist Vincent Tiggelman het nog ternauwernood remise te houden, dit keer was Luna Morote de terechte winnaar. Vincent stuurde zijn dame ver de vijandelijke stelling binnen in de hoop een pionnetje te winnen, maar kwam erachter dat er én geen pionwinst was én dat zijn dame moeilijk terug kon komen.

Brandon Haasbroek speelde op bord 2 een goede partij tegen Narin de Ruijter. Lang ging het gelijk op, maar nadat Narin een pionnetje had weten te winnen streed Brandon toch voor een verloren zaak. Veel sneller in de problemen kwam Thomas Franse op bord 3 tegen de sterke Frodo van Doren. Al na een zet of 8 kwam Thomas erachter dat zijn aangevallen loper geen vluchtvelden meer had. Dapper maakte hij er toen maar een stukoffer van, maar Frodo had geen moeite om met het extra materiaal de partij te winnen.

Met drie bordpunten op de eerste drie borden was voor Landau de matchwinst al binnen en leverde de spectaculaire overwinning van Roan Verhage voor het SKS-team dus weinig op. Roan offerde een loper om de zwarte koning zo snel mogelijk mat te zetten. Dat lukte niet, maar damewinst door een dubbele aanval met een paard was ook wel lekker. Tegenstander Jurrian Moorthamer spartelde nog lang tegen, maar kon de nul niet meer afwenden. Landau dus kampioen (gefeliciteerd!), SKS moet in de laatste ronde nog zien te winnen van Middelburg op beslag te kunnen leggen op de tweede plaats in het eindklassement.

 

 

Vincent Tiggelman – Luna Morote         0-1

Brandon Haasbroek – Narin de Ruijter    0-1

Thomas Franse     – Frodo van Doren     0-1

Roan Verhage      – Jurrian Moorthamer  1-0

                                        1-3

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: