Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

verslag HWP jeugdschaaktoernooi

Zaterdag 21 september hebben 9 jeugdschakers meegedaan met de 14e editie van het HWP-toernooi in Sas van Gent. In totaal deden 39 jeugdspelers mee aan dit 4e GrandPrix toernooi.

Vanwege het deelnemers aantal werd er in twee gecombineerd leeftijdsgroepen geschaakt. (A/B,C en D-groep; en EF,GH-groep) .

Het werd in beide groepen een superspannende editie, die uiteindelijk op weerstands- en sb punten werd beslist.

Lennard van Duynkerke (De Zwarte Dame) wist het toernooi op zijn naam te schrijven. Hij had net als Lander van Coppenolle (Terneuzen) 6 punten uit 7 partijen. Maar de weerstandspunten waren in zijn voordeel. Wel won Lander de D-groep. Na Jari Groen (Goes), eindigde onze Joey op de derde plaats.

Ook had Joey nog prijs met het goed raden van het aantal schaakstukken in de vaas. Het mooie schaak T-shirt zal hij best wel een keer gaan dragen.

In deze combinatie groep was Brandon Haasbroek ook nog in de prijzen gevallen. In zijn categorie (D) eindigde hij op de 3e plaats. Deze derde plaats had gerust voor Jens de Visser kunnen zijn. Maar Jens wist sommige goede stellingen niet in winst om te zetten. (zie ook de stelling tegen Brandon , die alsnog verloren ging)

jens Brandon

Jens in actie tegen Brandon

In de EF-GH groep was de strijd tot aan de laatste zet super spannend. Mede door de prima prestaties van Giovanni en Berk. Met het ingaan van de laatste ronde hadden Giovanni, Berk en Hugo Franco (Terneuzen) 6 punten uit 8 partijen. Maar ze werden op de huid gezeten door 3 Goezenaren (Tiffany, Phong en Niels) en door Ivan Bernard (Terneuzen).

Berk moest tegen Hugo en speelde een prima partij waarin hij twee lopers voorstond. Maar om de een of ander reden kwam er een kortsluiting toen Hugo wat dame schaakjes gaf. Om de schaakjes op te heffen zette  Berk zijn lopers ongedekt tussen de dame en koning waardoor het materiele voorsprong zonder reden werd weggegeven en de partij verloren ging.

EF slotronde

het begin van de spannende slotronde

De andere kraker ging tussen Giovanni en Ivan. Een bloedstollende partij werd uiteindelijk beslist door het vallen van de vlag van Ivan. Nu was het afwachten hoe de weerstandspunten zouden uitpakken en deze bleken precies gelijk te zijn. Echter Hugo had een halve sb punt meer dan Giovanni, die daardoor tweede werd. Voor Berk vielen de weerstandspunten wel goed uit. Hij bleef het drietal van Goes op weerstandspunten voor. Ivan zakte helemaal terug naar de 7e plaats.

In de GH groep was er succes voor Jeremy IJdema en Arkan Mustafov. Zij eindigden op de 2e en derde plaats.

pauze

In de pauze was het tijd voor de telefoons en tablets

Overigens gingen alle deelnemers met een prijsje naar huis en zelfs de schaakclub had een zet Raindrop Chess gewonnen.

EINDSTANDEN

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: