We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Lennard Duynkerke wint het Pepernotentoernooi

Lennard Duynkerke, jeugdspeler van De Zwarte Dame, heeft zaterdag de 38e editie van het Pepernotentoernooi op zijn naam geschreven. Hij bleef mede favoriet Jari Groen een half punt voor.

54 Jeugdschakers waren vanuit Zeeland, Brabant en België op ons toernooi afgekomen om potjes schaak te spelen, te genieten van de heerlijke lunch tussen de middag, de laatste punten voor de Zeeuwse GandPrix te scoren en natuurlijk voor de zak pepernoten.

Net als bij de andere Zeeuwse GandPrix toenooien waren ook wij genoodzaakt de AB-groep met de C-groep samen te voegen. In deze groep schakelde Lennard  één voor één zijn concurrenten uit door in een rechtstreeks duel van ze te winnen. Een snelle remise in de laatste ronde, tegen Marieke van Essen (De Pion Roosendaal), stelde de toernooizege veilig. Marieke wist met deze uitslag de derde plaats te pakken. Jari Groen (sv Goes) moest genoegen nemen met de 2e plaats.

Clubgenoten Roan en Joey kwamen er vandaag niet aan te pas.

lennard

Toernooiwinnaar Lennard in actie

In de D-groep ging clubgenoot Brandon Haasbroek als een speer van start. Maar in het belangrijkste duel, liep hij in zijn eigen valkuil, door te snel te spelen.  Daardoor  verloor hij al binnen 3 minuten van uiteindelijke winnaar Jefta van Steijn (sv Goes). Brandon wist nog wel de tweede plaats te bemachtigen. Maya Burrssens (De Mercatel, Gent) werd 3e. Met 4 punten eindigde Jens de Visser op een gedeelde 4e plaats.

brandon jefta          

Brandon in de topper tegen Jefta

In de EF groep stond geen maat op Yumi Peeters (LSV Chesspirant). Met 9 uit 9 werd ze overtuigend kampioen. Op de tweede plaats eindigde Hugo Franco (Terneuzen).  Hugo scoorde 7,5 punt. Clubgenoten Giovanni Koolhoven en Berk Mustafov eindigden met 6,5 punt op een gedeelde 3e plaats. Giovanni had de meeste weerstandspunten en mocht zodoende één van de zelf uitgezochte bekers in ontvangst nemen. Bovendien wist Giovanni door deze derde plaats, Niels van Sighem (sv Goes) te passeren in het GrandPrix klassement en zijn GrandPrix titel te prolongeren. Achter Berk en Giovanni speelde Sam Ossewaarde ook een prima toernooi en kende met 3 uit 4 een uitstekende start. Hierbij zat ondermeer een overwinning op de sterke Niels van Sighem. Daarna haperde de puntenmachine een beetje, maar de spelers die hij tegenkwam behoorden allemaal in het rijtje "kanshebbers op het podium".

Giovanni Berk   gio yumi

Giovanni in actie tegen Berk                                                                     Yumi peeters in actie tegen Giovanni won met 9 uit 9 

In de GH-groep hebben we de vooral beginnende  toernooischakers, lekker veel laten spelen. Ze begonnen met een halve competitie en daarna heeft de top 6 nog een keer tegen elkaar gespeeld om de prijzen te verdelen. Paul Peeters, het jongere broertje van Yumi, werd met 12,5 uit 14 kampioen.

Clubgenoten Jeremy IJdema en Arkan Mustafov eindigden met 11,5 en 10 punten op de 2e e 3e plaats.

GH groep

De prijswinnars van de GH-groep

 

De eindstanden

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: