Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Giovanni en Sam winterkampioen

Halverwege de jeugdcompetitie gaan Giovanni Koolhoven (A-groep) en Sam Ossewaarde (B-groep) aan de leiding. En mogen zij zichzelf winterkampioen noemen.

In de A-groep heeft Giovanni 7 van de 8 partijen gewonnen en staat sinds de 2e ronde aan de leiding.

In de 2e ronde versloeg Giovanni favoriet Brandon Haasbroek. Maar 3 rondes later na de 1e herindeling sloeg Brandon weer terug en werd het verschil in keizer punten teruggebracht tot een kleine marche.

Vrijdag mochten Giovanni en Brandon voor de derde keer tegen elkaar aantreden. Waar in de vorige partijen Brandon de eerste was die fouten maakte, was het deze keer Giovanni die een kwaliteit weg blunderde. Echter een familie schaak in het verre eindspel deed een verloren stelling omtoveren naar een gewonnen stelling en dit buitenkansje liet Giovanni niet lopen.

Brandon vs Giovanni

Brandon met de zwarte stukken tegen Giovanni

Na Giovanni en Brandon staat Berk  Mustafov ,die dit jaar naar de A-groep is gepromoveerd, op de derde plaats. Berk is met zijn rustige houding achter de borden een heuse aanwinst voor de A-groep.

In de B-groep is de wisselvalligheid in het spel van de kinderen nog erg groot. Zo spelen de een paar partijen keurig volgens de stappenmethode en komen er leuke spannende partijen op de borden. Om vervolgens de week later opeens weer op herdertjes mat te willen gaan spelen, stukken zomaar weg te geven en andere onzin die Max en Ik de kinderen dachten te hebben afgeleerd.

Maar ondanks deze wisselvalligheid staat Sam Ossewaarde momenteel aan de leiding, maar wordt hij kort gevolgd door Luuk Mulder en Jeremy IJdema.

Heel lang ging Damon Bazuin aan de leiding. Maar drie verlies partijen op rij brachten hem terug naar de vijfde plaats. Het seizoen is nog lang en er zal nog volop spanning blijven in de B-groep

luuk damon

Damon (witte stukken) in actie tegen Luuk,

 

De stand van de A-groep

De stand van de B-groep

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: