Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

E-Jeugdteams SKS en Landau in evenwicht

Vrijdag hebben het E-team van Souburg en Landau de aftrap gegeven voor de jeugdteam kampioenschappen van Zeeland. Omdat het de andere verenigingen dit seizoen niet lukte om een E-team te maken gaan Souburg en Landau het onderling uitvechten.

Vrijdag werden de eerste 2 wedstrijden in ons clubgebouw gespeeld en in 2020 zullen 2 wedstrijden in Axel worden gespeeld.

Met Atousha Warnier heeft Landau een prima speelster in handen en met Ivan Bernard (sv Terneuzen) als dubbel lid erbij zijn de eerste 2 borden ijzersterk. Het strijdplan was dan ook duidelijk. Bord 3 en 4 van ons moeten winnen en dan ergens hopen op een resultaat aan de eerste 2 borden.

Dit resultaat zou dan in deze wedstrijd van Berk Mustafov moeten komen. Met Berk hebben ook wij een uitstekende  speler in huis hebben. Sam Ossewaarde die ook dit niveau heeft, was helaas afwezig.

De eerste match begon zoals verwacht, bord drie en vier stonden heel snel materiaal voor en Berk en Cas hadden het lastiger.

Jeremy leek souburg snel op een 1-0 voorsprong te zetten, maar zo snel als dat er materiaal werd gewonnen, zo snel werd er ook gezet. Daardoor miste Jeremy een simpele mat in één en stonden we met 1-0 achter. Gelukkig trok Luuk de stand weer gelijk, maar zag het er aan de borden van Berk en Cas niet goed uit.

Maar Berk kennende, die heeft altijd ergens een gemene grap, zo ook vanavond. Een uiterste aanval op de koningsvleugel, werd door Ivan volledig onderschat. Dit leverde Berk met een dubbele aanval de dame  of mat op.  Ivan koos voor mat en zo stonden we 2-1 voor.

Cas speelde heel verdienstelijk tegen Atousha, maar het toreneindspel werd simpel door de Axelse gewonnen. Toernooi ervaring (het spelen van veel partijen) gaf de doorslag in dit eindspel.Hiermee pakte Cas wel een mooi leermoment mee.

sks landau E2   sks landau E

De 2e match zouden we moeten kunnen winnen dacht ik, maar na 100 keer te hebben gezegd dat de kinderen goed naar de zetten van de tegenstander en hun eigen zetten moeten kijken, blijken sommige oren dicht te zitten.

Luuk veroverde snel wat materiaal, om vervolgens heel simpel zijn dame weg te geven. 1-0 achter. Ook Jeremy speelde weer veel te snel, maar hij wist gelukkig wel de winst binnen te slepen. Berk had ondertussen met prima aanvallen materiaal gewonnen van Atousha en Ivan was gewoon een  maatje te groot voor Cas.

Zodoende eindigde ook deze tweede wedstrijd in 2-2.

Met Sam erbij zullen we in 2020 proberen na lange tijd het E-kampioenschap weer eens te gaan bemachtigen.

De gedetailleerde uitslagen

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: