We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Pech om van de verkeerde speler te verliezen

Zaterdag speelden 8 jeugdspelers mee met het Landau toernooi. Een nieuw jaar, dus een nieuw GrandPrix seizoen en voor veel spelers een hogere categorie om in te spelen.

55 Deelnemers streden in 4 groepen om de begeerde titels en GrandPrix punten.

Het werd al snel duidelijk dat Brandon Haasbroek (C-groep) en Giovanni Koolhoven (D-groep) in een bloedvorm staken. Bij Brandon viel het rustig bekijken van de zetten erg op, het meespelen bij de senioren doet hem goed.

Brandon begon sterk met 3 uit 3 maar moest in de vierde ronde  zijn meerdere erkennen in Joshua Prevoo uit Roosendaal. Daarna volgden weer twee goede overwinningen om in de laatste ronde tactisch snel remise te spelen. Deze remise was voldoende voor de tweede plaats en als Joshua de laatste ronde zou verliezen was de remise voldoende voor de toernooi zege. Joshua had het in de laatste ronde zwaar tegen Zeeuws kampioen Jefta van Steijn. En verlies lag dichter bij dan de winst. Uiteindelijk wist Joshua een eeuwig schaak in de stelling te krijgen waardoor hij op gelijke punten aantal kwam als Brandon, maar op onderling resultaat de C-groep wist te winnen.

jefta brandon     jefta brandon2

Brandon op winst tegen Jefta van Steijn                                                       de winst komt steeds dichter bij.

Hetzelfde lot overkwam Giovanni. Met 4 uit 4 en ijzersterk spel schoot hij uit de startblokken. Helaas ging de vijfde partij tegen Dion Winterberg (Bergen op Zoom) verloren doordat Giovanni in een prima stelling een stuk weg blunderde. Dion had eerder al van Tiffany Nguyen verloren. Dus hadden beide spelers 4 uit 5.

Gio Tiffany       Gio tim

Kenmerkend voor Giovanni: aanvallen                       ook verre eindspelen werden gewonnen 

Daarna wonnen zowel Giovanni als Dion de rest van de partijen en moest Giovanni net als Brandon op onderling resultaat genoegen nemen met de tweede plaats.

Ook de laatste speler die zijn leeftijdsgroep had kunnen winnen, greep mis. Jeremy IJdema (F-groep) speelde een wisselvallig toernooi waarin goede zetten werden afgewisseld met slechte. In de laatste partij moest hij tegen de sterker geachte Atousa Warnier. Maar op het bord won Jeremy knap een stuk en winst lag voor het grijpen. Maar hoe mooi het stuk werd gewonnen hoe knullig deze later weer werd teruggegeven. Maar het dubbeltoren eindspel met 3 pionnen meer moest toch wel worden gewonnen. Tja dan komt de leeftijd om de hoek kijken. Jonge kinderen willen graag snel een dame halen en vergeten dan naar de zetten van hun tegenstander te kijken. Het pionnetje dat door Atousa werd aangevallen moest even worden gedekt en daarna was een nieuwe dame erg in zicht. Maar de drang naar de 8e rij was te groot en zonder nadenken ging het pionnetje vooruit. Schaak met belangrijke pion eraf. Hap, Nog een pion eraf met schaak. Toren achter de  verre vrijpion die niet meer kon worden gedekt en zo ging de laatste troef en de partij verloren.  Geen eerste plaats maar een derde en dat allemaal door het niet verdedigen van een pionnetje. Ook Berk eindige op de derde plaats. Als hij in de eerste ronde niet van zijn jongere broertje Arkan had verloren had een hogere podium plaats er zeker ingezeten.

jeremy  luuk

Jeremy toch blij met de derde plaats.                                                        Luuk net klaar met wedstrijd "stukken opzetten"  

                                                                                                                    Berk klokte mee.

 

De Eindstanden

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: