Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Giovanni plaatst zich voor het NK

Zaterdag heeft Giovanni zich met een prima 2e speeldag van het Zeeuws Kampioenschap geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap. Na een (qua punten) tegenvallende eerste speeldag hadden we berekend dat 2 a 2,5 punten uit 3 partijen genoeg moest zijn voor deelname  aan het NK.

Met 2,5 punten deed Giovanni wat hij moest doen. Het was niet genoeg om kampioen te worden, maar daarover later meer.

In de C-groep pakte  Jari Groen overtuigend de Zeeuwse titel. Met 7 uit 7 liet hij clubgenoten Jefta van Steijn  en Lars van Sighem ruim achter zich.

Van de Souburgers kwam Brandon Haasbroek het dichtst bij het podium. Op een half punt moest hij genoegen nemen met de vierde plaats. Jens de Visser en Mert Mustafov sloten de groep af met een 7e en 8e plaats.

jari

Jari groen

De D-groep werd verrassend gewonnen door Tiffany Nguyen. Ze bleek de vorm van de eerst speeldag (waarin ze van de sterker geachte Hugo en Giovanni won) vast te hebben gehouden en ging  vrolijk door met winnen. Met 5 uit 7 werd ze dan ook de terechte kampioen.

Maar daarmee waren de prijzen nog niet verdeeld, want toen de kruitdampen van de laatste ronde waren opgetrokken; een ronde waarin Hugo  zijn dame weg blunderde  en Norah een half punt cadeau kreeg van Tiffany. Bleken 3 spelers (Giovanni, Norah en Hugo) met 3,5 punt op de tweede plaats te staan. In Zeeland hadden we besloten om dan niet naar het onderling resultaat of de SB-punten te kijken, maar de beslissingen door middel van barrages te laten vallen. Ik kan jullie zeggen dat die bloedstollend spannend waren. En dat er twee series aan te pas moesten komen om de beslissing te laten vallen. Het speeltempo was 5 minuten per persoon plus 3 seconden per zet.

Norah wist in de tweede barrage ronde van zowel Giovanni en Hugo te winnen en zodoende de beker van de tweede plaats op te eisen. Daarna hebben we besloten dat zowel Giovanni als Hugo op de 3e plaats zijn geëindigd en beide spelers kregen de beker overhandigd. Hugo mocht hem meenemen naar Terneuzen en voor Giovanni wordt een nieuwe besteld.

Overigens mogen Tiffany, Norah, Hugo en Giovanni Zeeland gaan vertegenwoordigen op het Nederlands kampioenschap.

barrages

Hugo tege Norah in de barrages, Giovanni kijkt toe

 

In de E-groep heeft souburger Berk Mustafov de spanning om te titel er niet in kunnen houden. Berk begon deze dag met een punt achterstand op favoriet Ivan Bernard (Terneuzen/landau), maar omdat Berk nog tegen Ivan moest spelen, zou dat gat met een winstpartij kunnen worden gedicht.

Echter tegen clubgenoot Sam Ossewaarde ging het mis en werd het gat naar 2 punten gebracht. De partij tegen Ivan in de laatste ronde deed er voor de eindstand dan ook niet meer toe. Ivan wist met 8 uit 8 overtuigend kampioen te worden en Berk werd met 5 uit 8 tweede. Atousha Warnier werd beste meisje en mag samen met Ivan, Zeeland op het NK gaan vertegenwoordigen.

E groep 123

Atousha  Ivan en Berk

 

De eindstanden Excell

De eindstanden Sevilla file (wordt aan gewerkt)

De gemaakte foto’s zal ik op de facebook van schaak klub souburg zetten

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: