Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Arkan Mustafov Zeeuws Kampioen

Zaterdag 19 Februari is het PKJ van start gegaan. 19 jeugdschakers strijden in hun eigen categorie om de Zeeuwse titel. De eerste speeldag werkten we in Terneuzen af.

In de E-categorie ging de titel naar Arkan Mustafov. De 7 deelnemers speelden een halve competitie en daarna namen de bovenste 4 schakers het nog één keer tegen elkaar op. Het werd een spannende dag waarbij de beslissing pas in de laatste partij viel.

Behalve Arkan speelde ook Amir Wagenmakers mee. Amir maakte het Souburgse feest compleet door op de tweede plaats te eindigen. Derde werd Konstantin Tkacenko van Sv Middelbug.

Arkan Amir 1

Amir wint deze partij van Arkan.

Het was een spannend toernooi dat met de laatste partij pas werd beslist. In deze partij  Arkan tegen Konstantin. Bij winst van laatst genoemde zouden Arkan, Konstantin en Amir allen 7 uit 9 hebben gescoord en zouden barrages moeten worden gespeeld. Maar zover kwam het niet. In een spannende pot schaak trok Arkan de winst naar zich toe en werd zodoende Zeeuws kampioen bij de E-jeugd.

eindstand E

In de D-groep strijden 7 jeugdschakers in een halve competitie om de Zeeuwse titel.

Souburger Berk Mustafov is met 4 uit 4 uitstekend van start gegaan, maar de concurrentie Thomas Belaert en Ivan Bermard (beide van Terneuzen en 3,5 punt) zitten heb op de hielen.

Voor de 1e jaars D, Jeremy en Damian is het een zware poule. Ze vechten voor wat ze waard zijn; maar de het niveau van de 2e jaars D-spelers is hoog.

Op 9 April zal in Souburg de beslissing gaan vallen als de top 3 elkaar nog tegen gaat komen.

Hieronder de tussenstand en de nog te spelen partijen.

tussenstand D   berk damian

 

In de C-groep strijden 6 jeugdschakers in een halve competitie om de Zeeuwse titel.

Ook hier wordt een spannende slotdag in Oost-Souburg verwacht. Want er zullen veel onderlinge partijen van de top 4 spelers op het programma staan.

Momenteel gaan Giovanni Koolhoven (Souburg) en Niels van Sighem (sv Goes) met 2,5 punt uit 3 partijen aan de leiding. Onderling hadden ze in een spannende partij van 90 zetten remise gespeeld. De winst in een toreneindspel werd door beide spelers niet gevonden.

Heel makkelijk kwamen de punten van Giovanni niet tot stand. Tegen Niels en Aäron werden foutjes niet goed genoeg afgestraft; terwijl hijzelf wel genadeloos toesloeg als de momenten er waren.

Na alle corona stilstand moet er nog veel worden  bijgeschaafd om het oude niveau weer te bereiken.

Kort achter Niels en Giovanni staan Tiffany Nguyen (sv Goes) en Hugo Franco (Sv Terneuzen). Beide spelers hebben 2 punten.

De tussenstand en de te spelen wedstrijden op de slotdag is.

tussenstand cGiovanni

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: