Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Giovanni en Berk 3e op het PKJ

Giovanni en Berk zijn er zaterdag niet in geslaagd om Zeeuws kampioen te worden in hun categorie.

Beide jeugdspelers gingen als (gedeeld)leider de laatste speeldag in, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats.

In de C-groep moest Giovanni nog één partij spelen. Tegen Hugo Franco ging het middenspel met de zware stukken nog op het bord mis, toen Hugo prima gebruik maakte van de half open lijn op de koningsstelling van Giovanni. Thuis in de analyse bleek Giovanni alle problemen op te lossen als hij snel  met c3 zijn c-lijn had geopend. Een leerzame les.

gio hugo

Door dit verlies was Giovanni afhankelijk van de uitslagen van de laatste ronde. De eerste meevaller kwam al snel, toen concurrent Niels van Sighem verrassend snel verloor van Aäron Zootjes. Als ook Hugo een steekje zou laten vallen was alles weer mogelijk.

Hugo wist echter eenvoudig van Phong Nguyen te winnen en zo de Zeeuwse titel te pakken.

De barrage partij om de 2e en 3e plaats werd uiteindelijk door Niels van Sighem gewonnen, en daardoor werd Giovanni 3e. Hugo gaat Zeeland vertegenwoordigen op het komende NK.

eindstand C

In de D-groep stond Berk Mustafov er goed voor om deelname aan het NK af te dwingen. In deze groep mogen de nrs 1 en 2 deelnemen aan het NK. Hij had met nog 3 partijen te spelen, een half punt voorsprong op de concurrentie, maar zou beide concurrenten nog tegenkomen. In de eerste partij van de dag ging het mis tegen Thomas Belaert. En omdat ook Ivan Bernard won, moest Berk in de achtervolging. Tegen clubgenoot Jeremy IJdema was een winstpartij op voorhand de logisch uitslag, maar plots stond Berk mat en was deelname aan het NK verkeken. Nog wranger was het feit dat Thomas Belaert ook onverwachts verloor, ander had Berk bij winst prima zaken kunnen doen.

berk ivan

In de laatste ronde had Thomas een punt omdat hij zijn vrije ronde had en moest Berk nog des keizers baard tegen kampioen Ivan Bernard spelen. Deze partij ging ook verloren en was de derde plaats (op onderling resultaat) een feit.

Jeremy IJdema en Damian van Eenenaam hadden het zwaar tussen de 2e jaars D-spelers. Maar zullen zeker van hun gespeelde partijen weer wat hebben opgestoken.

eindstand D

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: