Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Manuel wint het Jean de Decker Toernooi

Manuel Lobbezoo heeft het Jean de Decker toernooi van 2022 op zijn naam geschreven en loste hiermee Jens de Visser af als huidige kampioen. 18 jeugdspelers speelden mee.

20220716 103622 Klein  

 

Met 7 uit 7 bleef hij naaste concurrenten Brandon Haasbroek en Giovanni Koolhoven uiteindelijk 2 punten voor. Brandon legde beslag op de 2e plaats en verrassend werd Mert Mustofov derde.

Titelverdediger Jens was aan het werk en Giovanni verprutste zijn toernooi door in de 6e ronde van Berk te verliezen (waardoor hij in de laatste ronde niet tegen Manuel kon strijden om de titel en vergooide zelfs zijn 2e plaats door in de laatste ronde in gewonnen eindspel tegen Brandon, zijn loper weg te blunderen en zodoende zelfs te verliezen).

Ook Brandon was dicht bij toernooi winst. In het onderlinge duel met anuel miste hij een mat in één, waarna Manuel zijn rug rechtte en de overwinning naar zich toe trok.

Beste B-speler was dit jaar Sam van Ossewaarde. Met 4.5 uit 7 eindigde hij op een keurige 4e plaats.

Jeremy werd 2e en Damian eindigde op de 3e plaats.

WhatsApp Image 2022 07 16 at 3.03.29 PM 1 Middel

Voor het eerst hadden we een C-groep !!! 6 kinderen die nog maar net lid zijn geworden speelden hun eigen toernooi. Eerste een halve competitie en daarna streden de top 3 voor de bekers, door onderling nog een keer tegen elkaar te spelen.

Na de halve competitie hadden Feri, Rowan en Bas 4 uit 5. Dus dit beloofde een spannende finale poule te worden. Uiteindelijk wist Rowan er 2 te winnen en zodoende de C-groep te winnen. Bas eindigde op de 2e plaats en Feri werd derde.

Nadat alle kinderen hun welverdiende vaantje hadden gehad en de prijzen van de competities en het JDD-toernooi waren uitgereikt. Is de welverdiende zomervakantie begonnen.

 

eindstand jdd 2022                     eindstand c groep

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: