Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

ZSC blijkt angstgegner van Souburg 2

Na de flinke oorwassing de vorige ronde tegen HWP 4, werd het er tegen ZSC niet veel beter op: Souburg 2 ging namelijk wederom de bietenbrug op, 3 - 5. De eerste ontmoeting met ZSC eerder dit seizoen werd al ook verloren (1,5 - 6,5).

Onze teamleider van Souburg 2, Carl Schoor, dacht aardig te moeten knutselen om een representatief op de been te krijgen. Hij had aanvankelijk vijf invallers nodig, maar gelukkig kon Paul zijn partij vooruitspelen en had Sipke geen muziekoptreden op de zaterdag. Daardoor mochten “alleen maar” Martin, Merijn en Xander hun opwachting maken op respectievelijk de borden één, zeven en acht.

Paul had dus - op donderdagavond - vooruit gespeeld. Tegen Arend Bandsma kwam hij goed weg. Arend kon de winnende variant niet vinden, maar voor Paul was remise het hoogste haalbare, ½ - ½.

Xander verloor al snel een stuk tegen Martin Krijger, waarna het voor Xander er geen houden meer aan was; Martin wikkelde het af naar een gewonnen eindspel. Zij waren als eersten klaar afgelopen zaterdagmiddag, ½ - 1½.

Martin de Bock speelde een interessante partij tegen Sebastiaan Koedoot met een aanval op de koningsvleugel van Sebastiaan. De koningsaanval werd door Sebastiaan goed gepareerd, sterker nog hij counterde op diezelfde koningsvleugel. En dat middels een schijnoffer het matnet werd geknoopt door hem, maakte de nederlaag van Martin extra zuur, ½ - 2½.

Carl won vrij snel een kwaliteit van Rick van de Breevaart en wist dit voordeel keurig uit de buiten naar een gewonnen stelling, hiermee werd de tussenstand wat dragelijker, 1½ - 2½.

Merijn speelde met de zwarte stukken een rustige partij met licht voordeel voor wit door de aanval op de damevleugel. Zijn tegenstander, Bart Hertog, nam net iets te gretig een aangeboden dameruil aan, hierdoor kwam Merijn beter te staan. Vervolgens verkoos wit eeuwig schaak hetgeen een verstandige keuze was, want Merijn stond op het punt zijn tegenaanval te plaatsen, 2 - 3.

Sipke speelde tegen Dig de Graaf een goede partij, hij zorgde ervoor dat hij niet minder kwam te staan en was meer dan tevreden met een remise. Dat werd het dan ook, 2½ - 3½.

Jean-Pierre speelde tegen Sjaak Spiegels het voor hem vertrouwde London Systeem. Maar Sjaak pareerde zijn koningsaanval en plaatste zelf een aanval op de witte koning die lang gerokeerd was. Het lukte Jean-Pierre niet om de partij nog om te buigen en verloor jammerlijk de partij én hierdoor Souburg 2 ook de wedstrijd tegen ZSC, 3½ - 4½.

Martin Koolhoven tot slot speelde op het eerste bord tegen Hans Aangeenbrug een goede partij. Maar ondanks dat verloor hij een pion door een onhandige manoeuvre van zijn loper. Na een uiterste inspanning met zijn laatste (vrij)pion, die kon oprukken tot de tweede rij, werd er remise afgedwongen. Hiermee kwam de eindstand op het whiteboard, 3 - 5.

Hiermee behaalde ZSC twee broodnodige matchpunten in de strijd om lijfsbehoud. Voor Souburg 2 was er na het verlies de vorige ronde al een streep gezet door haar titelaspiraties. Dus er restten nu nog twee wedstrijden, tegenstanders zijn de hoofdmachten van De Zwarte Dame en Middelburg, om des keizers baard….

Rest mij nog de gedetailleerde uitslagen te vermelden

Souburg 2 1591 - ZSC 1775       3 - 5
1. M. Koolhoven 1826 - H. Aangeenbrug 1909     Remise
2. J.-P. van Gemert 1680 - S. Spiegels 1829       0 - 1
3. P. van Rooijen 1874 - A. Bandsma 1727     Remise
4. C. Schoor 1817 - R. van de Breevaart 1802       1 - 0
5. S. Cuperus 1737 - D. de Graaf 1839     Remise
6. M. de Bock 1564 - S. Koedoot 1752       0 - 1
7. M. van Broekhoven 1488 - B. Hertog 1675     Remise
8. X. Joosse   745 - M. Krijger 1668       0 - 1

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: