Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Het tweede deelt de punten met DZD

In de tussenronde van de ZSB hoofdklas mocht ons tweede naar Kruiningen om de degens te kruisen met DZD, altijd een lastige tegenstander voor ons. Na de overwinning op Landau de vorige ronde hadden we er echter alle vertrouwen in.

De wedstrijd begon vrij rustig, na iets meer dan 2 uur spelen stonden er 3 remises op het wedstrijdformulier. In de partijen van Paul en Max tegen resp. Wouter Bliek en Eric Clarisse gebeurde ogenschijnlijk niet zoveel en was remise logisch. Carl stond optisch wat gedrukt doordat Bram Koeman zijn paarden op d5 en f5 geposteerd had, maar ook in de analyse bleek dat hij dat niet voldoende voordeel uit kon putten.

Ondertussen ging het bij Ronald en JP goed, Ronald had een pionnetje gewonnen en JP zelfs 2. Deze 2 partijen werden langzaam maar zeker naar een punt geschoven. Helaas had Albert ondertussen al verloren. Albert speelt een erg wisselvallig seizoen, en zelfs tegen zijn favoriete tegenstander Rinus den Hollander ging het niet goed. Al snel na de opening liep hij achter de feiten aan, en moest de ene kleine dreiging na de andere pareren. Dit kostte veel tijd zodat beide spelers in tijdnood kwamen. Daar had Albert nog een kans, maar hij ging voor herhaling van zetten, waar Rinus niet op inging. Toen Albert zijn dame tegen een toren en loper moest geven, duurde het niet lang meer.

Martin de Bock was na enige tijd een pionnetje voor gestaan te hebben in een paard en pion eindspel gekomen, wat er erg remise-achtig uitzag, toen Martin echter gedwongen werd zijn Paard te ruilen had Jan-Kees Tolhoek ineens een vrijpion die niet meer tegen te houden was.

Als laatste waren Martin Koolhoven en Peter van de Borgt nog bezig, nadat Martin in het middenspel een klein voordeeltje had was het op het eind Peter die iets beter stond, maar gelukkig niet genoeg om de remise te vermijden. Daardoor werd de einduitslag 4-4.

Door het gelijkspel van Scheldeschaak en Landau en de overwinning van ZSC op Middelburg zijn we wel een plaats gestegen en staan we derde, maar de stand is aardig in elkaar geschoven, zodat we nog steeds de punten hard nodig hebben om de degradatie of de promotie-degradatiewedstrijd te ontlopen. De volgende ronde krijgen we Scheldeschaak op bezoek, een 4-punten wedstrijd!

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: