Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Gelijkspel in Zierikzee

Dankzij een 4-4 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen ZSC heeft Souburg2 zich in de voorlaatste ronde van de Hoofdklasse ZSB  op 1 april jl. vrijwel veilig gespeeld. Deze vaststelling is de realiteit en geen 1-april grap Alleen bij winst of gelijkspel van ZSC in de laatste ronde  tegen DZD, bij een gelijkspel van Scheldeschaak tegen Middelburg en een enorme zeperd van Souburg 2 tegen Landau (een nederlaag van 0-8 of 0.5-7.5) zou Scheldeschaak 1 dan wel een 0.5 bordpunt boven Souburg eindigen en Souburg 2 voorlaatste zijn. Het beste is als Souburg 2 het rekenwerk aan de rekenmeesters overlaat en gewoon in de laatste ronde op 6 mei a.s. tegen kampioen Landau,  net als in de uitwedstrijd  gaat voor een goed resultaat.

Het gelijkspel tegen ZSC is overigens voor Souburg 2 een prima resultaat. In de drie seizoenen dat ik nu speel voor Souburg 2 is mij in elk geval wel duidelijk geworden dat ZSC steeds een te lastige opgave voor Souburg 2 bleek te zijn. Deze keer was er ten minste evenwicht.

Paul offerde in de opening maar weer een zijn f-pion en voor de derde keer dit seizoen - en deze keer voor de tweede maal met een mooie aanval – won hij waarmee hij zijn totaal op 7 uit 9 bracht. Ronald speelde in een evenwichtige partij remise. Jean-Pierre rokeerde tegen zijn gewoonte in met wit deze maal wel. Het pakte prima uit en hij kon weer een punt bijschrijven. Albert hield lange tijd goed stand tegen Sjaak Spiegels maar uiteindelijk bleek de combinatie van matdreigingen en dreigend stukverlies teveel van het goede en moest hij opgeven. Ondergetekende kreeg op de 17e zet de zwarte loper cadeau en liet – in tegenstelling tot de vorige ronde tegen Scheldeschaak - zich door toch nog dreigende zetten van zijn tegenstander niet meer verrassen, een welkom punt dus. Martin kwam niet toe aan rokade, moest met zijn koning aan de wandel naar f6, waarmee zijn zwarte loper op g5 ingesloten raakte en zijn stelling instortte. Laura weerde zich kranig maar had uiteindelijk geen verweer tegen het openbreken van haar koningsvleugel. Als laatste was Eric op bord zeven nog bezig. Hij kreeg met wit Albins tegengambiet  voorgeschoteld, behield een pluspion maar had aarzeling of het voldoende was voor de winst. Zekerheidshalve bood hij dus remise aan wat zijn tegenstander aanvaardde.

Al met al kon Souburg 2 tevreden huiswaarts keren.

Carl Schoor

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: