Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Fraaie revanche Souburg 2 op DZD

Na de zeperd van Souburg 2 tegen DZD 1 (3-5) in de thuiswedstrijd in de eerste ronde van de competitie in de Hoofdklasse ZSB in het seizoen 2017/2018, kreeg Souburg 2 door een wat merkwaardig indelingsschema  al meteen drie weken later in de 2e ronde de gelegenheid om revanche te nemen.  Die waarlijk toch niet eenvoudige missie in het verre Kruiningen heeft Souburg 2 op bewonderenswaardige wijze volbracht, zeker als bedacht wordt dat Roel Schroevers niet van de partij kon zijn vanwege verblijf in het nog verdere Kazachstan.

Op de borden 2 en 3 sloten Ronald en Max al snel vrede met hun tegenstander zodat de stand toen nog in evenwicht was.  Paul, die in de thuiswedstrijd remise tegen Eric Clarisse had gespeeld, trad met frisse moed  weer op bord 1 aan tegen Wouter Bliek. Deze keer beviel hem het kruisen van de degens met Wouter beter dan in het vorig seizoen. Een fraaie overwinning van Paul was dit keer het resultaat. Martin veroverde na de opening een pion en had een goede stelling met actief stukkenspel.  Al deze pluspunten leverde Martin op bord 7 onvermijdelijk de volle winst op. Laura leek op bord 8 op een gunstig eindspel af te stevenen maar haar tegenstander bleek uiteindelijk toch de remisehaven te kunnen bereiken. Jean-Pierre leek kansen te hebben maar zijn toch relatief onbeschermde koning bleek uiteindelijk niet te verdedigen. Eric speelde op bord 6 met zwart een fraaie partij. In een ingewikkelde stelling veroverde hij een stuk. Gevaarlijk leek wel een naar het veld g7 opgerukte en gedekte pion van wit maar voordat deze voorpost echt gevaarlijk kon worden had Eric zijn tegenstander in een matnet klem gezet. Carl had met wit steeds een actievere stelling en veroverde een pion op f5. De problemen voor zwart stapelden zich op en zwart liet uiteindelijk zijn dame pennen.

Al met al een fraaie teamprestatie van Souburg 2, waarmee de ongelukkige miskleun bij de start van de competitie drie weken daarvoor meer dan rechtgezet  is.

 

Verslag: Carl Schoor

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: