Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Tweede team won van Landau 2

Met welgemeende excuses voor de late publicatie van dit verslag van Carl Schoor.

 

Met 2 invallers voor Roel Schroevers en Ronald Steijn boekte Souburg 2 een fraaie overwinning op Landau 2 en klom op naar de tweede plaats achter Middelburg 1 in de Hoofdklasse ZSB.

Op bord 1 hield Paul, naast zijn verantwoordelijke taak als wedstrijdleider voor de beide thuiswedstrijden van Souburg 1 en 2, zich ook nog met zijn dame de twee torens van zijn tegenstander van het lijf. Op enig moment leek het er voor de vluchtige toeschouwer best gevaarlijk uit te zien voor Paul maar nauwkeurig spelen is Paul wel toevertrouwd en hij was tevreden dat zijn dame de beide torens de baas bleef, een fraaie overwinning dus. Max meldde een rustige partij te hebben gespeeld waarin hij zijn voordeel steeds meer kon uitbouwen tot een overwinning. Jean Pierre trok in de van hem bekende wijze ten aanval, liet ter verhoging van de spanning wel tegenkansen toe maar kon uiteindelijk afwikkelen naar een gunstig eindspel. Eric leek lange tijd zeker niet slecht te staan maar zijn tegenstandster liet zich niet van de wijs brengen en Eric verslikte zich in het eindspel. Carl keek lange tijd tegen Iris Schelleman aan tegen een iets mindere stand maar uiteindelijk bleek de stelling toch in evenwicht zodat de punten werden gedeeld. Invaller Albert kreeg al vrij snel tegen Mark Zootjes een overwegende stelling en had op het beslissende moment goede zetten voor het uitkiezen. Zijn keuze voor stukwinst deed Mark capituleren. Martin kwam ver in de partij een pion achter en zijn koning stond niet geheel beschermd. Zijn tegenstander manoeuvreerde rustig naar de winst. Invalster Laura stond al vrij snel beter, won twee pionnen en belaagde de koning van haar tegenstander, waarbij zij wel nauwkeurig moest blijven spelen ter voorkoming van tegenkansen. Zij deed dat bekwaam en de overwinning was een feit. 

De volgende wedstrijd op 25 november zal een spannende zijn. Middelburg 1 en Souburg 2 zullen dan met elkaar de degens kruisen om de koppositie in de Hoofdklasse ZSB."

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: