Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Souburg koploper na zege op Middelburg

Op zaterdag 25 november jl.  moest Souburg 2 in een uitwedstrijd de degens kruisen met Middelburg 1, tot dan toe de koploper in de hoofdklasse ZSB. Voor de beide in Middelburg woonachtige Souburgenaren voelde het in elk geval wat betreft de afstand naar de speellocatie als een thuiswedstrijd.

Max Toetenel had op 16 november op verzoek van Middelburg vooruit gespeeld tegen Paul Koster en deze partij was in remise geëindigd zodat de uitgangspositie voor beide teams op zaterdag gelijk bleef.

Al vrij vlot kon Souburg een punt bijschrijven. Martin kreeg al snel een overwegende stelling met aanval en kon vrijwel nog in de openingsfase na een zwakke torenzet van zijn tegenstander naar het veld c7 kiezen uit enkele winnende voortzettingen. Hij koos de winnende. Roel trof een in mindere doen zijnde Marcel Nellen en kon na twee ronden afwezigheid wegens verblijf in Kazachstan een overwinning noteren. Jean Pierre, die met zwart vaker rokeert dan met wit, kreeg een goede stelling en een pluspion tegen Sjaak Steijn wiens stukken op een gegeven moment aan zijn Koningszijde wat ongelukkig opgesteld bleken te zijn. Daar wist Jean Pierre wel raad mee. Ondergetekende speelde met wit een ongebruikelijk voortzetting in zijn behandeling van het Siciliaans van Zwart op de derde zet met c3. Het leek veelbelovend maar uiteindelijk profiteerde niet ondergetekende maar zwart van de open f-lijn voor zwart. Na vervolgens een blunder van Carl was een nederlaag snel een feit. Eric speelde een degelijke partij tegen Dick Wolters en haalde met een overwegende stelling de winst binnen. Laura had het moeilijk tegen Alex Jonkheer en verslikte zich op h5 in een geniepig vorkje waardoor ze haar paard op h5 moest inleveren. Haar koningsstelling bleek uiteindelijk niet meer te redden. De winst voor Souburg 2 was al met al binnen. Een spannende partij op bord 1 van Paul tegen Maarten Westerweele was nog aan de gang. De vraag was of slaan met de witte dame van Paul op b7 een goede voortzetting was. Uiteindelijk kreeg Maarten een open b-lijn en zijn dame en witte loper opereerden gevaarlijk richting de koning van Paul die nog niet aan rokade was toegekomen. Paul kon uiteindelijk de dreigingen op de konings- en damevleugel pareren en voegde aan zijn fraaie score tot nog toe een remise toe.

De overwinning van Souburg 2 op Middelburg 2 geeft vertrouwen voor de toekomst. Op 16 december a.s. wacht Souburg een poging tot consolidatie van de koppositie tegen Goes 2.


Verslag: Carl Schoor

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: