Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Souburg 2 haakt af in strijd om tweede plaats in hoofdklasse ZSB

Na de eerdere fraaie uitoverwinning tegen Middelburg op 25 november jl., koesterde Souburg 2 een positieve verwachting voor de thuiswedstrijd op 7 april jl.

Het pakte anders uit, terwijl het begin zo voortvarend was. Martin overspeelde op bord 7 met de zwarte stukken Alex Jonkheer al in de opening, kreeg een prachtige aanval en bleef de goede zetten doen. Alex had en kreeg geen schijn van kans en zijn gevleugelde lijfspreuk “Ik stond wel beter” hebben we deze middag niet gehoord. Laura op bord 8  kon profiteren van een blunder van haar tegenstander. Het stond dus al vrij snel 2 – 0 voor Souburg 2. Kort daarna eindigde de partij van Max op bord 2 tegen Paul Koster in remise. Het leek er al met al florissant voor Souburg 2 uit te zien maar het kan verkeren, zoals Bredero al in de 17e eeuw schreef.

Op de borden 4,5, en 6 ging het helemaal mis voor Souburg 2. Carl kreeg met wit tegen Ronald Lauer vanuit de opening voordeel en won de kwaliteit.  Hij zag echter beren op de weg naar de winst. In plaats van die beren te verjagen zag Carl ook nog eens over het hoofd dat na een dameschaak op b6 zijn loper op b5 verloren ging. Ronald Steijn had het moeilijk tegen Willem van Sluijs. De koning van Ronald moest aan de wandel van de konings- naar de damevleugel en vervolgens kreeg Willem min of meer vrij spel op de koningsvleugel. Jean Pierre, die met wit zonder rokade toch vaak mooi spel krijgt, speelde naar eigen zeggen deze keer een slechte partij. Sjaak Steijn profiteerde hiervan. Zo stond het dus ineens 2,5 -3,5. Roel trok de stand weer gelijk in zijn partij tegen Marcel Nellen. Roel veroverde de kwaliteit, Marcel leek nog wel dreigend met een toren op de open b-lijn en een dame die op a8 schaak zou kunnen geven tegenspel te kunnen krijgen maar Roel was hem voor en plaatste zelf een beslissende aanval.

Beslissend op bord 1 was dan ook de partij van Paul met zwart die het Spaans van Maarten Westerweele met het Jänisch gambiet beantwoordde. Paul kreeg een pion voorsprong maar in het eindspel leidde een poging tot doorbraak met pionnen op de damevleugel er uiteindelijk toe dat Maarten daar met één en later nog één pluspion uitkwam. De koning van Paul werd gebonden door de witte pion op d5 en  de h-pion van Maarten was beslissend. Al met al dus een nederlaag voor Souburg 2 met 3.5 – 4.5.

Het resultaat: Souburg 2 – Middelburg 1: 3,5 - 4,5

1. Paul van Rooijen
2. Max Toetenel 
3. Roel Schroevers
4. Jean-Pierre van Gemert  
5. Ronald Steijn
6. Carl Schoor
7. Martin de Bock
8. Laura Tiggelman

- Maarten Westerweele
- Paul Koster
- Marcel Nellen
- Sjaak Steijn
- Willem van Sluijs
- Ronald Lauer
- Alex Jonkheer
- Joost Kerssemakers 
 0 - 1
½ - ½
1 - 0
0 - 1
0 - 1
0 - 1
1 - 0
1 - 0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: