We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Flets zonnetje voor het Tweede

Afgelopen zaterdag is de KNSB-competitie weer begonnen. Het Tweede komt uit in klasse 4F en ontving het combi-team van Zierikzee en Scherpenisse (ZSC). Dit gezellige team heeft zich voor dit seizoen verstrekt met een 2000+ speler terwijl het Tweede door de afwezigheid van 2 goede spelers juist was verzwakt. Normaal zijn beide teams aan elkaar gewaagd maar nu was ZSC duidelijk sterker. Hoewel op het bord moet dit dan nog steeds worden aangetoond.

Debutant op de zaterdag Jan was aan het laatste bord als eerste klaar en kwam tot de conclusie dat hij het nog lang had volgehouden tegen een veel betere tegenstander. Met wit verloor hij op de damevleugel een aantal pionnen en vervolgens waren de zwarte pionnen niet meer te stoppen: 0-1

Onze voorzitter Albert was tevens wedstrijdleider. Hij kwam met wit tegen Olaf in het middenspel een pion achter en toen er later nog een pion verloren ging was het gedaan: 0-2.

Eric speelde met wit tegen Joost een rustige partij waarbij beide spelers geen enkele risico namen. Na het afruilen van diverse stukken bleef er een remise eindspel over: ½ - 2 ½.

Waar buiten een flets zonnetje haar best deed pakte binnen de donkere wolken zich samen boven de Souburgse teams. Het zag er niet goed uit voor de thuisploegen. Echter waar het Eerste, tegen de reserves van De Pion, de wedstrijd volledig om wist te draaien (5-3) ging het met het Tweede hard bergafwaarts.

Nestor Martin komt er meestal prima uit met wit maar wist vandaag geen potten te breken en verloor: ½ - 3 ½.

Halverwege waren alleen de 4 zwartspelers van het Tweede nog bezig.

Teamleider Roel speelde met zwart tegen een zeer goed voorbereide Sjaak, vanuit de opening werd de druk door wit opgevoerd. Een onnauwkeurigheid koste een pion en wat later in de partij werd een alles of niks poging van zwart goed afgeslagen waarna er nog een pion af ging en het eindspel eenvoudig te winnen was voor wit: ½ - 4 ½.

Laura had een moeilijke partij tegen Sebastiaan die de open d-lijn wist te pakken. Toen de torens de stelling van Laura binnen vielen konden ook die stukken in het doosje: ½ - 5 ½.

Onze Max had aan het eerste bord een partij waarbij niet veel aan de hand leek. Zijn tegenstander, de nieuwe Rick, had weliswaar een sterk paard op d5 waar Max niks meer aan kon doen. Uiteindelijk moest onze Max toch ook capituleren: ½ - 6 ½.

Jean-Pierre speelde tegen Ben een solide pot. Uit teambelang had onze JP eerder op de middag al een remise aanbod afgeslagen. Wat JP ook probeerde hij kwam er niet doorheen en tekende uiteindelijk de vrede waarmee de eindstand kwam op: 1-7

Conclusie van deze leerzame middag: het Tweede heeft geen moment de kans gehad tegen een team waarbij alleen aan bord 5 de hoogste rating aan onze zijde zat.

Souburg II (1654)                                   - ZSC (1778)                                            1-7

1.Max Toetenel (1821)                            - Rick van der Pluijm (2001)                     0-1

2. Albert Vermue (1753)                          - Olaf van der Sloot (1855)                      0-1

3. Roel Schroevers (1808)                      - Sjaak Spiegels (1822)                           0-1

4. Eric van Driel (1753)                            - Joost van Eenennaam (1763)              ½ - ½

5. Jean-Pierre van Gemert (1718)           - Ben Snethorst (1586)                           ½ - ½

6. Martin de Bock (1633)                         - Kees van den Nieuwendijk (1763)        0-1

7. Laura Tiggelman (1520)                      - Sebastiaan Koedoot (1740)                  0-1

8. Jan Engelen (1224)                             - Rick van de Breevaart (1697)               0-1

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: