Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

We moesten naar Tilburg

Door Johanna Brouwer

De nog jonge schaakclub KiNG uit Tilburg wil ook meedoen aan de KNSB-competitie. Dat mag, maar dan start je niet op het gemiddelde ratingniveau van het team, maar een paar klassen lager, bijvoorbeeld in 4F, waar de gemiddelde rating van de teams zo’n vierhonderd punten lager ligt.


Dat Souburg 2 niet veel punten zou binnenhalen zat er dik in, maar we hadden ons wel voorgenomen om er in ieder geval een gezellige dag van te maken en dat is aardig gelukt. KiNG schaakt in een café, in een zaaltje dat net groot genoeg is  om niet ongezellig genoemd te worden. Voor KiNG was het de eerste thuiswedstrijd en dat was nog even wennen, want ze kwamen een tafeltje te kort. Gelukkig werd er nog ergens een uitklaptafeltje gevonden, net groot genoeg voor een bord, maar te klein voor een consumptie. Daarvoor werd dan nog een krukje geplaatst en nadat iemand een notatieboekje uit elkaar gescheurd had omdat er ook geen formulieren klaar lagen, konden we beginnen.

Johanna

Een impressie van de speelzaal met Laura Tiggelman aan de linkerzijde.

Het handige van schaken in zo’n zaaltje is dat je in het café niet hoeft te fluisteren bij het naspelen en analyseren van de partij en er muziek klinkt. De mannen van KiNG hadden voor pizza’s en spareribs gezorgd (waar wij zelf voor betaalden, zo gul zijn Brabanders nou ook weer niet). Door de alcoholische consumpties steeg de stemming snel en nam het niveau evenredig af. Uiteindelijk hield JP er een dikke lip aan over, wat hem er niet van weerhield om tijdens de terugreis in de trein ernstig te flirten met een dame uit Breda.


O ja, we verloren met 8-0. 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: