Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Kleine nederlaag voor het Tweede

Afgelopen zaterdag begon eindelijk de landelijke externe competitie weer. Na een pauze van 560 dagen speelde het Tweede in klasse 4G uit tegen het eerste team van Schaakcombinatie Haagse Toren Vogelwijk. De laatste uitwedstrijd van voor de pauze was ook tegen dit team.

SHTV is een gezellige club die net als de Souburgers op de donderdagavond hun interne competitie afwerken. Als speellocatie heeft deze club de Bosbeskapel in Den Haag. Het tweede van SHTV speelde ook thuis maar er was genoeg ruimte in de zaal van de kerk in de Vruchtenbuurt om 16 partijen op anderhalve meter van elkaar te plaatsen.

De samenstelling van het Souburgse Tweede was ten opzichte van de vorige keer (5-3 verlies) heel anders, zo viel Willem destijds in en nu is hij basis speler. Deze keer maakte jeugdspelers Brandon en Jens maakte hun debuut aangezien er ook een aantal vaste spelers verhinderd waren.

We waren ruim op tijd vertrokken en hadden onderweg het nodige oponthoud door onderhoud aan de snelweg en Ketheltunnel (was vorige keer ook al). De dag begon in een 3-3-2 opstelling waarbij onze voorzitter de jeugd vervoerde, de teamleider Max en Carl meenam en Willem zijn vrouw die dit seizoen ook basisspeler is van het Tweede.

Na een welkomstwoord van de wedstrijdleider begonnen om 13:10 uur de partijen waarbij aan alle borden de spelers van SHTV een beduidend hogere rating hadden.

Aan bord 2 ging Max er met zwart voor om de schade te beperken en bood na ruim 2 uur spelen remise aan. Zijn tegenstander kreeg toestemming van de teamleider maar ging toch door om vervolgens grinnikend een herhaling van zetten uit te voeren: ½ - ½.

Johanna speelde ook met zwart aan bord 6 en kon een nederlaag niet vermijden tegen haar veel sterkere opponent: 1 ½ - ½.

Bord 8 was voor Jens die met zwart een eindspel in ging waarin hij maar liefst 2 dubbelpionnen had maar dankzij de ongelijke lopers kon Jens het prima op remise houden: 2 - 1.

Willem speelde een degelijke partij waarin hij op een gegeven moment een pion achter kwam maar het toch nog remise wist te houden: 2 ½ - 1 ½.  

Beide teamleiders speelde aan bord 1 tegen elkaar. Ondergetekende morste met wit zeer vroeg in de wedstrijd een kwaliteit maar kreeg daarvoor een fraai loperpaar en wat spel. De juiste voortzetting werd niet helemaal gevonden waarna zwart zich er onderuit manoeuvreerde, het initiatief overnam en vervolgens konden de stukken heel snel in het doosje: 3 ½ - 1 ½.

Vervolgens was het onze voorzitter die aan bord 4 een voor zijn doen een zeer rustige partij had maar wel een pion achter kwam. Meer dan remise zat er dan ook niet in voor Albert: 4 - 2.

Aan bord 7 speelde Brandon die een paar kansen miste (bleek in de analyse) en inmiddels ook met een pion minder het eindspel in ging. Gelukkig wist ook Brandon het remise te houden waarmee hij en Jens toch kunnen terugkijken op een prima debuut: 4 ½ - 2 ½.

Aan bord 3 speelde Carl tegen een naamgenoot, ook in deze partij was het verschil slechts 1 pion maar dit keer wel in het voordeel van Souburg. In het loper-toreneindspel kon de voorsprong niet worden verzilverd waarmee ook deze partij eindigde in een remise: 5 - 3.

Meer informatie over de klasse 4G waar het Tweede speelt kun je vinden via de onderstaande link.

https://knsb.netstand.nl/rounds/view/2039

 

SHTV (1860) – Souburg II (1484) 5 - 3

1. Wouter Noordkamp (2019) – Roel Schroevers (1816) 1 - 0

2. Bart Verbaan (1880) – Max Toetenel (1810) remise

3. Karl Baak (1852) – Carl Schoor (1801) remise

4. Evert Baak (1825) – Albert Vermue (1729) remise

5. Ton Bodaan (1941) – Willem Brouwer (1607) remise

6. Rik Pronk (1819) – Johanna Brouwer (1325) 1 - 0

7. Meile Tamminga (1764) – Brandon Haasbroek (968) remise

8. Frans Hoogeveen (1780) – Jens de Visser (815) remise

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: