Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

SKS A begint met ruime zege

SKS A is de avondcompetitie voortvarend begonnen met een 4-0 overwinning in de uitwedstrijd tegen Denk en Zet. Denk en Zet is een kleine schaakvereniging met sympathieke leden en een prachtig clubgebouwtje waar je zo lid van zou willen worden, als dat Scherpenisse niet zo’n kolere-eind rijden was.

De overwinning kwam niet zo makkelijk tot stand als de einduitslag wellicht doet vermoeden, sommige Souburgers moesten hard werken voor hun punt. Zo niet Henrik Westerweele. Zijn tegenstander offerde met wit al in de opening een pion met als enige compensatie dat zwart een betere structuur en meer stukken in het spel had. Zonder veel moeite bracht Henrik de vis op het droge.

Voor Olaf van der Sloot leek zijn tegenstander René Tiggelman niet op een beter moment te kunnen komen. Immers, René’s laatste vier partijen waren allemaal in remise geëindigd, een uitslag waar Olaf ook wel oren naar had. Om onbekende redenen wilde René zijn serie echter niet verder oprekken en nadat Olaf een paar keer een actievere voortzetting miste, kon hij opgeven in een stelling waarin hij een pion voorstond.

 

dez2

 

Een pion voorsprong was er ook voor Roeland Alders. Het verschil met de partij van René was dat het hier diegene was die de pion achterstond die de klok stilzette. OK, Roeland was op weg om nog een pionnetje te snoepen, maar met ongelijke lopers op het bord was het binnenhalen van het punt nog niet héél erg makkelijk.

De grootste tegenstand ondervond Jeroen Hekhuis. Ook hier had één speler een pionnetje meer en dat was niet Jeroen! Even leek het mis te gaan, maar toen zijn tegenstander de stelling opengooide, bleek de kracht van het zwarte loperpaar veel belangrijker dan het miezerige pionnetje dat wit voorstond.

 

dez1

de grootste zwoegers....

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: