Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Verjongingskuur doet SKS A goed

Je hoeft de kranten niet te lezen om te weten dat de economie weer aantrekt. Als half oktober twee Souburgers niet beschikbaar zijn voor de uitwedstrijd tegen Goes C van het SKS A-team omdat ze in één of ander ver buitenland op vakantie zijn, dan weet je al genoeg. Was dat erg? Nee hoor, het gaf de teamleider de kans een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan: samen in één team spelen met zijn dochter. Een actie die, zoals Henrik terecht opmerkte, de gemiddelde leeftijd van het team flink liet dalen.

 

Er werd aan de A58 gewerkt en er was weer eens een dronken tor aangesteld om de omleidingsborden te plaatsen, dus we waren niet stipt om acht uur in de speelzaal. De rest van de avond was er gelukkig geen sprake van enige omleidingen: alle Souburger gingen recht op hun doel af en rond half elf stond er een 4-0 overwinning op het uitslagenformulier!

 

Henrik Westerweele was als eerste klaar. Zijn tegenstander David de Feijter verrekende zich ergens, Henrik won een kwaliteit en maakte het soepeltjes af. Jeroen Hekhuis volgde kort erna. Al direct na de opening leek de stelling van zijn tegenstander Mark Paul rijp voor de sloop. Wonder boven wonder bleef wit op de been en bleef de schade beperkt tot een pionnetje. Net toen Jeroen zich had verzoend met het idee dat er nog lang geduwd en getrokken zou moeten worden, blunderde wit en was het ineens klaar.

 

Debutant Laura Tiggelman zorgde voor de 3-0. Met het zelfvertrouwen zit het de laatste weken wel goed, zeker nadat ze onlangs onze voorzitter de heer Vermue in zo'n twintig zetjes van het bord had gezet, dus het feit dat haar tegenstandster Eliza de Jong aan haar laatste twee NK-deelnames telkens een medaille overhield zorgde niet voor extra druk. De dames kozen voor een zeer scherpe opening. Laura offerde eerst een pion en later nog twee torens voor een dame. Eliza ging al snel in de fout en de witte torens waren geen partij voor de zwarte dame die links en rechts schaak gaf en het ene na het andere pionnetje ophaalde. Laura was net iets eerder klaar dan haar vader. René kwam misschien met een klein voordeeltje uit de opening tegen Niels de Feijter, maar het was pas nadat Niels een witte pion op e6 toeliet dat duidelijk werd dat er maar één speler was die voor de winst kon gaan.

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: