Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Alweer een magere overwinning SKS A

Maar liefst 2 invallers had SKS A nodig in de wedstrijd tegen Goes B, maar als die invallers 2 uit 2 scoren dan lijkt een ruime zege in de maak. Helaas speelden er ook nog wat vaste krachten mee....

SKS kwam op voorsprong door een overtuigende overwinning van Robin Bosters op Hans Welten. Robin bouwde een groot ruimtevoordeel op en schoof de zwarte stukken van zijn tegenstander eigenlijk gewoon over de rand van het bord. Vrijwel identiek verliep de partij van Roeland Alders tegen Erwin Kloosterman, alleen was het hier de Souburger die probeerde zijn stukken op de negende rij terug te trekken. Erwin wist er wel raad mee en liet Roeland gelukkig niet al te lang spartelen.

Max Toetenel zorgde ervoor dat SKS opnieuw op voorsprong kwam. Niels de Feijter stond misschien een ietsepietsie beter, maar toen met weinig tijd op de klokken de stelling ineens erg tactisch werd, toonde Max zich de veel handiger speler. Aan het eind van de partij kon Niels alleen nog maar kiezen of hij zich links of rechts mat liet zetten. Het werd links voor Niels, rechts voor Max.

Jeroen was erg prettig uit de opening gekomen en behield tot aan het begin van het eindspel een klein voordeeltje. Tegenstander Rinus Burgerhoff verdedigde zich echter stug en het voordeeltje verwaterde helemaal. In een totaal gelijk stelling besloten de heren uiteindelijk tot remise.

Eindstand dus 2,5-1,5 in het voordeel van SKS.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: