Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

SKS-A inefficiënt

Een 2,5 – 1,5 overwinning op Middelburg A was wat SKS A nodig had om Goes in het eindklassement een half bordpuntje voor te blijven en lang zag het ernaar uit dat dat precies de score zou worden in onze strijd tegen de mannen uit de provinciehoofdstad.

SKS was heel makkelijk op voorsprong gekomen doordat Maarten Westerweele in een gelijke stelling plotsklaps een belangrijke pion weggaf. Nog voordat René het mannetje kon pakken had Maarten al opgegeven. Ook Jeroen had het niet heel moeilijk. Kort na de opening deed Aart Kögeler zomaar een kwaliteit in de aanbieding. Enige compensatie was er wel, want Aart kreeg er een pion voor terug en Jeroen bleef bovendien met een geïsoleerd e-pion zitten. Aart bleef echter zeer behulpzaam en verzwakte vrijwillig alle zwarte velden zodat de witte koning ongehinderd naar b6 kon lopen, vervolgens een pion op a6 kon slaan en er daarna voor kon zorgen dat een pion van a5 op zijn gemak naar de overkant kon lopen.

sksra

de bekende Souburgse zanger van het levenslied

 

Henrik was met een wat verdachte pionnenstelling uit de opening gekomen, maar toen Paul Koster zomaar de witte dame in zijn stelling liet binnenkomen leek Henrik hard op weg naar een klinkende overwinning. Met een 2-0 tussenstand besloot hij echter het noodlot niet te tarten en stelde hij middels een remise de matchwinst en het kampioenschap veilig. Begrijpelijk, want intussen was Roeland al ver over de helft van de door hem zo vaak bezongen bietenbrug. Het loper/paard-eindspel met een pion meer was echter niet aan Marcel Nellen besteed, hij wist het nog net af te wikkelen naar een dame-eindspel met een pion minder. De stelling was waarschijnlijk al simpel gewonnen voor Roeland toen Marcel aan alle onzekerheid een einde maakte door ook nog eens zijn dame weg te geven.

Anderhalf bordpunt was aan de streep dus de voorsprong op Goes. Een vol punt meer dan strikt noodzakelijk…

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: