We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

SKS A wint ook derde wedstrijd

Winnen met wit, remise met zwart: als echte pro’s hebben de spelers van SKS A ook de derde wedstrijd in de ZSB avondcompetitie in hun voordeel weten te beslissen. Voor HWP was het daarentegen alweer de derde nederlaag dit seizoen.

SKS kwam al vroeg op voorsprong door een vlotte overwinning van Roeland Alders tegen William Baeten. Een voorsprong die een uurtje later werd verdubbeld door Jeroen Hekhuis die Gert van Rij van het bord combineerde. Jeroen kwam enigszins passief uit de opening, maar toen zijn stukken eindelijk actief werden stortte de zwarte stelling heel snel in.

De enige die lange tijd moeilijk stond was René Tiggelman die op bord 1 met zwart tegen Herman van de Wynkele mocht spelen. De zwarte koning werd met alle zware stukken onder vuur genomen, maar wit slaagde er niet in een beslissende tik uit te delen en bood uiteindelijk zelf maar remise aan.

Ook  good old Adrie den Hamer nam een half punt mee terug naar Sas van Gent, ook al had hij hierbij wat hulp nodig van zijn tegenstander Henrik Westerweele. Henrik stond in het eindspel 2 of 3 pionnen voor, maar zette zijn stukken zo onhandig neer dat Adrie remise door zetherhaling kon afdwingen.

SKS A staat dus met 6 punten nog steeds vrijwel bovenaan de ranglijst, SKS B heeft intussen een week extra voorbereidingstijd aangevraagd om het andere team met een 100% score (Goes)  eens flink schrik aan te jagen.

 

SKS A              – HWP A

René Tiggelman     – Herman van de Wynkele rem

Jeroen Hekhuis     – Gert van Rij          1-0

Henrik Westerweele – Adrie den Hamer       rem

Roeland Alders     – William Baeten        1-0

                                           ---

                                           3-1

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: