We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

De week van de boze witte man

OK, boos was Roeland misschien niet, maar getergd toch zeker wel. Getergd door het slappe spel op de andere borden waardoor het aan hem was om met zijn blote handen de kastanjes uit het vuur te rapen in de wedstrijd van SKS A tegen de koploper Goes A.

De wedstrijd begon met twee wel heel kalme en korte remises. Nauwelijks uit de opening boden de Goesenaren Jos van der Kaap en Sven Stange remise aan. Opmerkelijk gezien het ratingoverwicht van Goes op deze borden. Jeroen Hekhuis en Henrik Westerweele zagen geen reden om de aangeboden puntendelingen te weigeren en zo stond het dus al snel 1-1.

Langer duurde de partij tussen René Tiggelman en Joey Grochal, maar ook dit duel leverde geen winnaar op. René wikkelde af naar een eindspel waarin hij weliswaar een veel slechtere loper had, maar waarin er voor wit gewoon geen doorkomen aan was. Joey schoof nog lang de stukken heen en weer hopend op een klein wonder en René was te lui om te checken of er soms drie keer dezelfde stelling op het bord verscheen. Nadat er zo al drie of vier keer een mogelijkheid voorbij was gegaan waarop één van de spelers remise had kunnen claimen, bood Joey het uiteindelijk zelf maar aan.

Voor Goes was het de laatste wedstrijd van het seizoen en gezien het surplus aan bordpunten hadden ze aan een gelijkspel genoeg voor de titel. Als laatsten waren Roeland Alders en Louis Nieuwenhuijse nog bezig. De posities zowel op het bord als op de soms haperende klok leken in het voordeel van Goes. Wat de Goesenaren echter niet wisten is dat Roeland zich dit seizoen heeft weten te transformeren tot een levensgevaarlijke witspeler. Na de laatste teamwedstrijd in de zaterdagcompetitie zat Roeland zelfs trots te vertellen dat hij vier keer op rij met wit had gespeeld en al deze partijen had gewonnen! Het was nu dus tijd voor een waar lustrum. Getergd door het spel van zijn teamgenoten, zijn stelling op het bord, zijn wegtikkende bedenktijd, de stand op de ranglijst en weet ik veel wat nog meer wist hij met een laatste krachtinspanning de witte g-pion naar de overkant te dirigeren. Louis gaf verbouwereerd op, waarna het grote hoofdschudden bij de mannen uit Goes kon beginnen.

SKS moet nog één wedstrijd spelen. Uit tegen Middelburg moet minstens één matchpunt worden gehaald om kampioen te worden.  

 

 

SKS A                     - Goes A

René Tiggelman     (2173) – Joey Grochal        (2319)   rem

Jeroen Hekhuis     (2093) – Jos van der Kaap    (2180)   rem

Henrik Westerweele (1957) – Sven Stange         (2158)   rem

Roeland Alders     (1955) – Louis Nieuwenhuijse (1930)   1-0

                                                       2,5-1,5

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: