Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

De klant is koning

 

Ik weet het, bovenstaande titel slaat helemaal nergens op. Maar toen we binnenstapten bij de Prinses Marijkeschool in Axel voor de uitwedstrijd tegen Landau, zagen we daar direct het “Junior Spreekwoordenboek” staan. Omdat we Roeland, die in elk wedstrijdverslag gewag maakt van de bietenbrug en het trakteren op nederlagen, wilden helpen aan wat nieuwe uitdrukkingen, werd het boek direct opengeslagen. Toevalligerwijs bij de letter “K”, vandaar bovenstaande titel.

Afijn, de eerste ronde van de avondcompetitie dus. Zo'n begin van een seizoen is altijd een beetje koffiedik kijken, maar na een ruime overwinning is de kop er nu af.

SKS A kwam al snel op voorsprong toen Arjo Arendse op de 13e zet al een flinke fout maakte. Het vinden van de stukwinst was een kolfje naar René's hand waarna Arjo direct opgaf.

De volgende overkanter die de klos was, was Ronald Janssens. Henrik kwam prettig uit de opening en liet zich in het vervolg van de partij niet met een kluitje het riet in sturen. Het werd uiteindelijk een toreneindspel met drie pionnen meer, een kind kon de was doen.

Ook Theo de Putter kon slechts als Kop van Jut dienen. Hij hield na een mislukte opening nog lang stand, maar Jeroen is een kouwe kikker en tegen zijn actievere stukken was geen kruid gewassen. Tussenstand 3-0, de overwinning was dus in kannen en kruiken.

De overwinning van Roeland op Mark Zootjes was bepaald geen gesneden koek. Na een veelbelovend begin wist Roeland zijn aanval niet direct om te zetten in een klinkende overwinning. Roeland voelde zich steeds minder in zijn knollentuin en even was er zelfs de vrees dat hij lelijk op de koffie zou komen. Roeland kreeg echter de kous niet op de kop. Landau zat duidelijk in de hoek waar de klappen vielen en toen er in wederzijdse tijdnood wat knopen doorgehakt moesten worden, bleek Roeland voor geen kleintje vervaard. Geen snelle overwinning dus, maar aan het eind was de zwarte koning toch aan de beurt. De klant was dus geen koning, het was precies andersom...!

 

Landau A        - SKS A

Arjo Arendse    – René Tiggelman     0-1

Theo de Putter  – Jeroen Hekhuis     0-1

Mark Zootjes    – Roeland Alders     0-1

Ronald Janssens – Henrik Westerweele 0-1

                                     ---

                                     0-4

 

 

jh2                                    jh

In deze stelling sloeg Jeroen de spijker op zijn kop: 1. .., Pd2+! 2. Lxd2, Tb2! en wit kon opgeven

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: