Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

SKS A houdt het laken schoon

Ja, ja, nu al het verslag van de wedstrijd SKS A tegen Goes B die gisteravond is gespeeld in ons knusse en weer eens gezellig volle clublokaal. Het heeft zo zijn voordelen als de meespelende verslaggever zijn partij niet verliest…

Atleet Henrik Westerweele opende de score. Hij stuurde een uurtje voor de wedstrijd een berichtje dat hij pas om 20:05 in Souburg zou zijn omdat hij eerst nog ging hardlopen. Blijkbaar gaan ook bij hem toch de jaren tellen en loopt hij niet meer zo hard als vroeger, want het was bijna kwart over acht toen hij eindelijk binnen stapte. Maar misschien was het wel een heel speciaal soort intervaltraining: eerst langzaam lopen en daarna razendsnel winnen bij het schaken. Zijn tegenstander, schaakmonument Jo Tholenaar, kwam er totaal niet aan te pas.

Ook Jeroen Hekhuis was niet lang bezig. Tegen Erwin Kloosterman kwam hij heel prettig uit de opening en toen die even niet oplette was Jeroen er als de kippen bij om met een tijdelijk dame-offer materiaal te winnen.

De partij van schrijver dezes (René) tegen Rinus Burgerhoff duurde wat langer, maar ook hier was de strijd kort na de opening eigenlijk al gestreden. Zo rond zet 15 verloor Rinus een pion. Hij probeerde de boel nog te compliceren, maar het was vooral René die profiteerde van het opengooien van de stelling. Met zwarte pionnen op d2 en f2 was het duidelijk dat zwart heel snel een dame voor zou komen te staan.

Net als in de vorige wedstrijd van SKS A (en trouwens ook in veel wedstrijden van het vorig seizoen) was Roeland Alders nog aan het ploeteren terwijl zijn teamgenoten al lang en breed aan het bier zaten. Tegenstander Hans Welten had kort na de opening een goede kans gemist en het was Roeland die daarna langzaam maar zeker de partij na zich toe wist te trekken. Het toreneindspel dat uiteindelijk op het bord verscheen kent een paar pat-grapjes, maar daar tuinde Roeland natuurlijk niet in, zodat Goes B met een 4-0 nederlaag terug naar huis werd gestuurd.

 

zsbcomp

Roeland nog aan de cola, maar het bier is niet ver weg meer

 

 

SKS A              - Goes B

René Tiggelman     – Rinus Burgerhoff  1-0

Jeroen Hekhuis     – Erwin Kloosterman 1-0

Roeland Alders     – Hans Welten       1-0

Henrik Westerweele – Jo Tholenaar      1-0

                                       ---

                                       4-0

   

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: