Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Strak in de lak

Nog zelfs niet het kleinste krasje heeft SKS A tot nu toe opgelopen in de avondcompetitie van de ZSB. Na ronde 4 kon de vierde 4-0 overwinning worden gevierd. Dit keer werd ons eigen SKS B bruut afgeslacht.

Snel was het al duidelijk dat de matchpunten naar SKS A zouden gaan, maar dat het B-team zelfs geen half bordpuntje wist te scoren was toch wel beetje opmerkelijk. Zo trok bijvoorbeeld Albert zich niks aan van de mening van het Orakel uit Goes dat meent dat het Morra-gambiet zo goed als weerlegd is. Vrolijk offerde hij zijn c-pion tegen Robin en hij kreeg er zeker genoeg compensatie voor, maar toen hij vergat een aangevallen toren weg te zetten was het zomaar pardoes uit met de pret. Carl belandde tegen Roeland zelfs in een eindspel dat waarschijnlijk wel remise te houden was. Op zich al een prestatie, want eerder in de partij stond hij straal verloren. Zo slecht zelfs dat Roeland nog steeds gewonnen stond nadat hij 18. Ph4 speelde terwijl er volgens de computer minstens 8(!) betere zetten waren. Roeland liet zijn voordeel echter helemaal glippen en mocht blij zijn dat Carl in het eindspel geheel vrijwillig besloot om zijn actieve toren uit de witte stelling terug te trekken.

Zowel Jeroen tegen Roel als René tegen Max profiteerden van het iets te passieve spel van hun tegenstanders en wonnen redelijk overtuigend.

 

SKS A          - SKS B

René Tiggelman – Max Toetenel    1-0

Jeroen Hekhuis – Roel Schroevers 1-0

Robin Bosters  – Albert Vermue   1-0

Roeland Alders – Carls Schoor    1-0

                                 ---

                                 4-0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: