Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

HWP neemt wraak

Nog geen week na onze 6-2 overwinning op HWP in de KNSB-competitie namen de overkanters revanche in de ZSB-avondcompetitie. Ook al waren de Souburgers volgens professor ELO op elk bord de favoriet, er viel uiteindelijk weinig op de Sasse overwinning af te dingen.

 

bord 1

Jos speelde de opening met zwart nogal provocatief maar kreeg niet de rommelige stellingen op het bord waar hij op hoopte. Zijn tegenstander hield het puur positioneel en wist Jos’ onder lichte druk te houden. Toen Jos met een welhaast jeugdig enthousiasme besloot dan maar zijn g-pion voren te gooien, gaf zijn 11-jarige (!) opponent geen krimp. Integendeel, de zwarte pionnen op de koningsvleugel werden eerst geblokkeerd en later één voor één opgepeuzeld. Eeuwig schaak werd nog gezocht, maar nooit gevonden. Een ontnuchterende ervaring voor Jos die na afloop nog verzuchtte “de laatste keer dat ik van een 11-jarige verloor, was ik zelf ook 11”.

 

bord 2

Ikzelf speelde een redelijk correcte partij. De variant van de Tarrasch-verdediging die op het bord kwam heeft me in het verleden al aardig wat punten opgeleverd. Helaas speelde ook mijn tegenstander een prima partij, volgens de computer werd het evenwicht nergens verbroken. Ik wist nog wel een toreneindspel met 4 tegen 3 pionnen te bereiken, maar alles stond op dezelfde vleugel en de zwartspeler wist het probleemloos remise te houden.

 

bord 3

Jeroen wist als enige Souburger het volle punt te pakken. Hoewel het er voor de toeschouwers redelijk overtuigend uitzag, was het volgens eigen zeggen geen partij uit één stuk. Het slot van de partij was volgens Jeroen “vermakelijk”. Laat ik dat stuk nu net gemist hebben…

 

bord 4

Roeland heeft goede kansen gehad om voor ons toch nog de overwinning binnen te slepen, helaas kwam hij daar pas ruim na afloop van de partij achter.  Hij had ergens een pion gewonnen, maar de zwarte compensatie zag er indrukwekkend uit, zeker toen de witte koning op h3 moest gaan schuilen. Blijkbaar viel het nog wel mee, maar als je zo langzaam speelt dat je de kritieke fase van de partij in constante tijdnood moet spelen dan komen de mindere zetten uiteindelijk vanzelf.

 

Eindstand dus 1,5-2,5 in het voordeel van de HWP-ers die daarmee uiteraard  flink in hun sas waren.

 

SKS A            - HWP A

Jos van der Kaap - Elias Ruzhansky     0-1

René Tiggelman   - Johan de Zwart      rem

Jeroen Hekhuis   - Erik van de Wynkele 1-0

Roeland Alders   - Rudy van de Wynkele 0-1 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: