We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Informatie over Schaakklub Souburg

Schaakklub Souburg is in 1976 opgericht door de Belgische schaker Jean de Decker. Dat verklaart direct de schrijfwijze van ‘schaakklub’ met een ‘k’; in Vlaanderen spreekt men namelijk niet over Schaakclub, maar over SchaakKring. Wij zijn een jonge en innovatieve vereniging met inmiddels ongeveer 80 leden. Omdat we een groot aantal vrijwilligers hebben, biedt dit ons de kans om de jeugdleden intensief te begeleiden. Dit gebeurt dan ook dankzij onze door de schaakbond getrainde jeugdleiders.

De senioren spelen op donderdagavond van 20:00 uur tot maximaal 00:00 uur een schaakpartij; de jeugdavond is op de vrijdag van 19:00 uur tot 20:30 uur. Ons ledenbestand bestaat uit spelers van 8 tot 80 jaar en van sterke amateurklasse tot huiskamerniveau. Zo blijft het voor al onze leden leuk, want bij Schaakklub Souburg staat gezelligheid namelijk hoog in het vaandel!

De klub speelt met het eerste team landelijk in de derde klasse van de overkoepelende bond KNSB. Het tweede team speelt in de hoofdklasse van de Zeeuwse Schaakbond, ons A- en B-team in de eerste klasse avondcompetitie, het C-team in de tweede klasse van de avondcompetitie en het D-team in de derde klasse van deze avondcompetitie.

Wij organiseren ook het Zeeuws Kampioenschap voor senioren. Dan nemen schakers van verschillende schaakverenigingen uit de provincie Zeeland het tegen elkaar op. In 2014 was voor het laatst een speler van Schaakklub Souburg de beste van Zeeland! 


Het adres van ons eigen clubgebouw is: 

Schaakklub Souburg
De Deckerestraat 1
4388 HT Oost-Souburg


Wil je meer informatie? Deze kun je krijgen via onze voorzitter. Je kunt hem bellen op het nummer 06 37 31 13 55 of bereiken via de contactpagina .

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: