We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Informatie over de jeugd

Schaakklub Souburg is in 1976 opgericht door de Belgische schaker Jean de Decker. Dat verklaart direct de schrijfwijze van ‘schaakklub’ met een ‘k’; in Vlaanderen spreekt men namelijk niet over Schaakclub, maar over SchaakKring. 

Wij zijn een jonge en innovatieve vereniging met inmiddels ongeveer 80 leden. Omdat we een groot aantal vrijwilligers hebben, biedt dit ons de kans om de jeugdleden intensief te begeleiden. Dit gebeurt dan ook dankzij onze door de schaakbond getrainde jeugdleiders.

De senioren spelen op donderdagavond de interne competitie en de jeugd krijgt op vrijdagavond les en spelen dan ook hun competitie. Hierdoor is het niet nodig dat de jeugd – zoals bij veel andere verenigingen waar de jeugd en senioren op dezelfde avond spelen – moet stoppen met schaken om plaats te maken voor de senioren. 

Schaakklub Souburg organiseert ook allerlei leuke toernooien! Zo zijn wij organisator van het Schoolschaaktoernooi en ook het Pepernotentoernooi in december is een groot en bekend jeugdtoernooi. Misschien lijkt het je wel leuk om eens mee te doen?

Ieder jaar wordt het PKJ georganiseerd: het Persoonlijk Kampioenschap voor de Jeugd. Hieraan doen een heleboel goede Zeeuwse jeugdleden mee. Als je het schaken een beetje onder de knie hebt kun je misschien wel de beste van Zeeland worden in jouw leeftijdscategorie!

Als je eens wilt komen kijken of een potje mee wilt komen schaken, ben je natuurlijk van harte welkom! Het maakt hierbij niet uit of je nog helemaal niet kunt schaken, daarvoor zitten onze jeugdleiders er juist. De jeugdavond begint om 19.00 uur en is rond 20.00 uur afgelopen.

Het adres van ons eigen clubgebouw is: 

Schaakklub Souburg
De Deckerestraat 1
4388 HT Oost-Souburg


Wil je meer informatie? Deze kun je krijgen via onze voorzitter. Je kunt hem bellen op het nummer 06 37 31 13 55 of e-mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: