We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

René laat zien dat hij de kampioen is

In de een na laatste ronde van de interne competitie heeft René Tiggelman opnieuw toegeslagen. Tegen Roeland Alders was het allemaal niet heel gemakkelijk, maar hij nam wel de volle buit mee naar huis.

In een interessante Siciliaan kon het alle kanten uit. Roeland had een plusje kunnen krijgen, maar zag blijkbaar beren op de weg. Daarna had René het ook beter kunnen doen met een iets betere stelling. Weinig echte fouten doch wat onnauwkeurigheden. Het eindspel was een lastige. Roeland koos ervoor om zijn e-pion te offeren. Dat zou hem twee vrijpionnen op de damevleugel opleveren. Achteraf was f3 (dekken van de pion op e4) een beter idee geweest. René kreeg tegen de twee vrijpionnen twee centrumpionnen. Bovendien was de koning van Roeland ook op een wat onveilige positie beland. De vrijpionnen van Roeland werden geneutraliseerd en René kon het karwei met een aanval op de arme koning van Roeland bekronen met een overwinning. Dit betekende alweer zijn zestiende zege in deze competitie.

Bert Henderikse had het een tijd lastig met Alex Jonkheer, al had hij vrij snel wel wat aanknopingspunten op de damevleugel. Na het veroveren van de a-pion was het eigenlijk een kwestie van tijd voordat Bert de zege kon opeisen. Alex probeerde het nog wel, maar Bert gaf geen krimp meer.

Erik Wolf wist van Frans Baljeu te winnen. Ook hier ging de strijd lang gelijk op. Uiteindelijk bleek Erik de sterkste.

Vincent Sleuyter mepte Albert Vermue van het bord af. Vanuit de opening ging het al niet goed. Vincent had al een pionnetje gesnoept, maar ook zijn stukken waren stukken beter dan de stukken van Albert. Materiaalverlies was onontkoombaar voor Albert en daarmee pakte Vincent verdiend het punt.

Eric Bouman verloor van Willem Brouwer en Ruud Stroo was Jan Engelen de baas. Jan had een stuk geofferd en dat leek wel interessant. Toen echter de rook was opgetrokken waren er enkel nog pionnen over en een loper voor Ruud. Dat was net even te veel van het goeden.

Merijn van Broekhoven won van Johanna Brouwer. In een aanval kon Johanna materiaalverlies niet meer voorkomen. Wel miste Merijn nog wel een kleine kans op een snellere overwinning. Zien jullie de directe winst? Voor de duidelijkheid. Zwart aan zet.

2223 26 Johanna Merijn

Kees Polderman had een pionnetje gesnoept van Anton Nooijen. Anton had wel wat compensatie voor de pion, maar of dat voldoende was? Uiteindelijk hielp Kees mee door een toren cadeau te doen.

Ingel Baaijens had al snel een pion veroverd tegen Joas Fontijn. Na lang strijden bleek die pionwinst voldoende om de partij ook te winnen, waarmee Ingel naar een plek in de middenmoot steeg.

Melchoir Snel kon zijn mooie overwinning bij zijn debuut geen vervolg geven tegen Erik Breure. Erik had net wat meer ervaring en dat gaf de doorslag. Het potje voor de lol na de partij won Melchior wel, maar helaas telt deze niet mee voor de competitie.

Competitie 2022/2023 ronde 26

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: