We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Jan Engelen brutaal aan de leiding

Na zes ronden van de zomercompetitie heeft Jan Engelen brutaal de leiding genomen. Een erg puike prestatie van Jan!

Toppers als René, Jos en Jeroen konden niet elke ronde akte de present geven, maar dat neemt niet weg dat Jan het erg goed doet. Deze keer was Eric Bouman de sigaar. In een leuke partij probeerde Eric op Jan zijn koning te beuken. Dit ook omdat er materiaal verloren gegaan was. Jan bleef koel en na het bijzondere Kf6 stond zowaar zijn koning veilig. Er was geen aanval meer voor Eric en sterker nog. Jan pakte nu de arme koning van Eric aan en met succes.

Jeroen Hekhuis volgt Jan op een half puntje. In een lange zit tegen Erik Wolf kwam hij nooit in de problemen. Na een kwaliteitswinst was het nog even zoeken naar de winst. Toen Jeroen de kwal terug offerde was het kinderspel om het eindspel te winnen.

Erik Pieterse verschalkte Kees Polderman zonder al te veel problemen en Jos van der Kaap had geen kind aan Arno Boutens. Ebrahim Abusaid won redelijk eenvoudig van Erik Breure. Ebrahim komt in de zomer een kijkje nemen en heeft het erg naar zijn zin. Wellicht wel een nieuw lid voor in de toekomst.

Tot slot kende Roeland Alders totaal geen problemen met Joas Fontijn, die nadat hij een stuk had weggegeven ook maar het hele stukkenensemble in de aanbieding deed. Roeland vond het wel best.

23Zomercompetitie06

Het snelschaken wordt voorlopig gedomineerd door Jeroen zonder overigens briljant te spelen.

23Zomercompetitie snel06

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: