Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Jeroen Hekhuis is zomerkoning

Ondanks dat we geen mooie zomer hebben met al die natte dagen, hebben we wel een spannende zomercompetitie gehad. Jan Engelen en Erik Wolf mochten er even aan ruiken, maar uiteindelijk ging onze penningmeester er met de buit vandoor. Sterker nog Jeroen Hekhuis won niet alleen de zomercompetitie, maar ook het zomer snelschaken.

In de laatste ronde had Jeroen nog mogen verliezen. Dan zou hij op onderling resultaat eerste zijn geworden met Erik Wolf. Nu speelde Jeroen remise tegen Jos van der Kaap. Een zeer degelijke partij werd er gespeeld en menig toeschouwer zou in slaap gevallen zijn vanwege de saaiheid. Remise dus een terecht resultaat. Daarmee was de buit wel binnen voor Jeroen.

Erik werd nog wel tweede in de eindstand. Zonder al te veel moeite werd er van Kees Polderman gewonnen. Alex Jonkheer werd verrassend derde door van Jan Engelen te winnen. Voor Jan had de zomercompetitie zes ronden moeten duren. 


23Zomercompetitie09

Zoals gezegd ging de snelschaaktitel ook naar Jeroen. Jos van der Kaap won nog wel de laatste sessie, maar overall verzamelde Jeroen de meeste punten.

23Zomercompetitie snel09

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: