Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

René en Jos in evenwicht

De interne competitie is afgelopen donderdag van start gegaan. Daarin meteen een paar interessante ontmoetingen.

Zo moest clubkampioen René Tiggelman meteen aan de bak tegen zijn naaste belager Jos van der Kaap. Misschien had René een klein plusje, maar het evenwicht werd eigenlijk nooit verbroken.

Door de puntendeling in de partij tussen René en Jos wist Jeroen de koppositie te pakken. Tegen Vincent Sleuyter was het snel gedaan. Vincent had het vervelende paard op g5 weg moeten jagen. Dan had het een gelijkwaardige partij geworden wellicht. Nu was er geen houden aan. Met allerlei dreigingen hield VIncent het voor gezien.

Erik Wolf had een zware partij tegen Alex Jonkheer. De beide heren streden voor elke meter. In het verre eindspel wist Erik toch toe te slaan en leverde dat hem een vol punt op.

Willem Brouwer was snel klaar met Albert Vermue. Albert speelde het Albins tegengambiet, maar het werd het Alberts tegengambiet met een dik pak slaag als gevolg.

Henrik Westerweele kwam met de schrik vrij tegen Frans Baljeu. Blijkbaar was het eindspel remise te houden door Frans. Deze voortzetting werd gemist en daarmee greep Henrik in het toreneindspel alsnog de zege.

Johanna Brouwer won van Ruud Stroo en Jan Engelen greep de winst op Melchior Snel.

Koos Zomer had de grootste moeite met Kees Polderman. Koos had al snel een tempo te pakken, maar meer dan een klein voordeeltje leverde dat niet op. Toen Kees plotseling een stuk in de aanbieding deed was het meteen klaar.

Hergent Tsai won van Joas Fontijn. Hergent studeert hier aan de HZ en komt het komende half jaar interne competitie spelen. 

Competitie 2023/2024 ronde 1

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: