Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Rare piep leidt schakers af

Het was een mooie druk bezochte avond. Met maar liefst 13 partijen was het clubgebouw mooi vol. Wel was er iets vreemds aan de hand. En klonk om een aantal seconden een piep. Heel vreemd. Niemand wist waar die piep vandaan kwam. Was het wellicht een of ander gehoorapparaat of een klok?

Uiteindelijk bleek het geluid van buiten te komen en heeft iemand zwaarder moeten trappen op zijn elektrische fiets aangezien daar die piepjes vandaan kwamen. Erg bijzonder. Laten we maar overgaan tot de orde van de dag en het over het schaken hebben. Er gebeurde veel namelijk.

Allereerst de interessante ontmoeting tussen Henrik Westerweele en Jos van der Kaap. In een Franse partij offerde Henrik een pion hetgeen prima kan in die variant. Echter na wat onnauwkeurigheden was hij die pion gewoon armer. Jos hield de controle en in tijdnood tastte Henrik volledig mis. Door deze zege pakte Jos en passant de koppositie.

René Tiggelman had het lang lastig met Carl Schoor. In het verre eindspel had hij een pionnetje gesnoept en uiteindelijk was het actievere stukkenspel genoeg voor een vol punt. René volgt door deze winstpartij Jos op de voet op de ranglijst.

Erik Wolf was snel klaar met Jan Engelen. In de opening ging het al mis en voordat de strijd op de andere borden was losgebarsten was deze partij al klaar.

Roeland Alders kende geen problemen met Johanna Brouwer. Een paar jaar terug kwam Roeland nog goed weg in de Souburgse Beker, maar nu ging het vrij soepel. Ook omdat Johanna vrijwillig een paar tempo’s in de aanbieding deed. Mat was uiteindelijk onontkoombaar.

Martin Koolhoven maakte zijn rentree in de competitie. Hij speelde tegen Vincent Sleuyter en dan weet je dat het een lange zit gaat worden. Beide spelers maken graag optimaal gebruik van de tijd die ze is toegereikt. Na een interessante ontmoeting met kansen over en weer werd de vrede getekend. Opvallend was dit de enige remise van de avond.

Alex Jonkheer was namelijk niet opgewassen tegen het spel van Roel Schroevers. Roel rokeerde lang en Alex wilde dat ook gaan doen. Echter lukte dat niet waardoor de koning kwetsbaar op het midden van het bord bleef. Dat bleek ook uiteindelijk fataal te worden. De zwarte stukken gingen vrolijk naar de witte vorst toe. Torenverlies was voor Alex voldoende om op te geven.

Eric Bouman was hard op weg om Merijn van Broekhoven een nederlaag aan te smeren. Merijn had in de opening een stuk cadeau gedaan en gezien de stelling leek dat een nul te gaan worden voor Merijn. Opeens was de partij klaar. Eric had niet gezien dat Merijn een matdreiging op het bord getoverd had. Merijn kwam daarmee erg goed weg met de volle buit.

Ralph den Nederlanden kon zijn aardige remise in de eerste ronde tegen Albert Vermue geen vervolg geven. Anton Nooijen won, maar vraag niet hoe. Vanuit de opening was het Anton met een prima stelling. De stelling was voldoende om te winnen. In plaats daarvan liet Anton zich foppen en dat kostte een stuk. Nu zou je denken dat Ralph het daarmee wel zou afmaken, maar dat was niet het geval. Een dame zet was niet goed en Anton kon zomaar een familieschaakje geven met zijn knol.

Mariano Verduijn leek met een stuk meer ook hard op weg om een overwinning binnen te halen. Hij raakte het spoor bijster en tegenstander Ruud Stroo wist het tij te keren. Sterker nog, hij won het stuk terug en daarna nog een toren ook en zodoende de partij.

Melchior Snel was snel klaar. Eric van Driel was een maatje te groot voor hem en na ongeveer een half uurtje konden de stukken in het doosje.

Brandon Haasbroek won van debutant Dennis Lukas. Brandon speelde het niet erg nauwkeurig, maar wist in het toreneindspel wel te winnen. Laten we zeggen dat dat op ervaring was.

Frans Baljeu heeft de smaak nog niet te pakken. Tegen Kees Polderman werd de derde nederlaag op rij geleden.

Joas Fontijn is van de nul af. Tegen Iulia Stefancu was het lange tijd lastig, maar uiteindelijk vond Joas een gat in de verdediging en won hij.

Competitie 2023/2024 ronde 3

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: