We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Zomer doet het goed in wintercompetitie

Koos Zomer doet het prima in de competitie. Tegen Jeroen Hekhuis werd netjes remise gespeeld. Koos had al snel geen problemen meer in de opening en Jeroen kwam er eigenlijk niet heel lekker uit. De stelling was wat saai en daarmee werd de vrede getekend.

Roeland Alders had een lange zit tegen Erik Wolf. Al snel stond Roeland gewonnen, maar elke keer gaf hij niet de genadeklap. Erik bleef er in geloven. Na meerdere malen nog niet de beste voorzetting gespeeld te hebben was het uiteindelijk wel raak en kon Roeland in het verre eindspel de felicitaties in ontvangst nemen.

Merijn van Broekhoven kwam er niet aan te pas tegen Henrik Westerweele. Waar Merijn lang had gerokeerd en Henrik kort ontstond er een interessant schouwspel waar Henrik de overhand had. Uiteindelijk kwam Henrik via de f-lijn binnen en kon Merijn zijn koning omleggen.

Ruud Stroo verloor van Carl Schoor. De partij leek lange tijd in evenwicht. Uiteindelijk deed Ruud het verkeerd en kon Carl profiteren.

Jan Engelen verraste Anton Nooijen met een fraaie koningsaanval. Anton liet f3 toe en daarna was er geen houden meer aan. De zwarte stukken gingen allemaal richting de arme koning van Anton en er was geen houden meer aan.

Vincent Sleuyter won op een bijzondere manier van Hergent Tsai. Hergent dacht uit de problemen te komen met b5 omdat zijn paard gepend stond met een loper op a4 en een paard op e5. Het gemene was echter dat de pion op c5 en passant kon slaan. Daarmee stond het paard wederom gepend en ging het ook pardoes verloren. Hergent gaf dan ook meteen op.

Eric van Driel deed het handiger dan zijn tegenstander Brandon Haasbroek. Vanuit de opening was het initiatief voor Eric. Brandon probeerde het wel, maar Eric wist toch te winnen.

Alex Jonkheer was snel klaar met Wolfgang Reichpietsch. Wolfgang hielp ook wel mee door een stuk te verliezen.

Ralph den Nederlanden had een interessant eindspel tegen Eric Bouman. Eric had twee lopers tegen twee paarden van Ralph. In een open stelling zijn de lopers vaak wel beter, maar in dit geval niet. Ralph snoepte wat pionnen mee en wist zo de zege veilig te stellen.

Joas Fontijn was niet opgewassen tegen Albert Vermue. Al snel werd er materiaal verloren en dat werd gedurende de partij nog een paar keer gedaan. Albert wist dan ook simpel te winnen.

Iulia Stefancu verloor van Frans Baljeu nadat ze een penning opgelost had kon Frans gewoon een paard slaan en de loper die daarvoor verantwoordelijk was kon niet teruggeslagen worden vanwege dameverlies. Ze speelde daarna nog wel even door zoals Frans dat zelf ook nog wel eens doet, maar een goed resultaat zat er niet in.

Competitie 2023/2024 ronde 4

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: