Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Jos van der Kaap op kop

Jos van der Kaap heeft de leiding overgenomen van René Tiggelman in de interne competitie. Jos won zelf van Roeland Alders, terwijl René verstek moest laten gaan.

Jos speelde zoals gezegd tegen Roeland. Als snel had Jos een wat prettigere stelling dan Roeland, maar op zich was de stelling nog wel speelbaar voor Roeland. Na wat geklungel op het einde waar de stelling toch al minder was geworden kon Jos het punt pakken.

Henrik Westerweele had al snel flink voordeel tegen Erik Wolf in een Fransman. De zwarte stukken stonden ongelukkig en daarbij was de zwarte loper van Erik geruild voor een paard, waarmee Henrik heer en meester was over de zwarte velden. Er gingen wat pionnen af. Erik probeerde het nog met een stukoffer, maar dat mocht niet baten.

Carl Schoor hield lang gelijke tred met Roel Schroevers, maar in het middenspel deed Roel het handiger. Roel won een pion en daarna was Carl de kluts kwijt. De zege voor Roel kwam nooit in gevaar.

Eric van Driel won van Albert Vermue. Albert pakte met zijn dame op b2 een pion, maar had dat wellicht beter niet kunnen doen. Eric kwam binnen op de b-lijn waar de stukken van Albert nog niet echt actief waren en de koning nog nioet gerokeerd had. Uiteindelijk was er geen houden meer aan en kon Albert met een nederlaag in de tas naar huis.

Ruud Stroo is terug na een korte absentie. Met een solide remise tegen Ralph den Nederlanden kon hij wel leven. De beide heren gaven elkaar weinig toe.

Arno Boutens was snel klaar met Ingel Baaijens. Arno won eerst een stuk en daar had Ingel eigen niets tegenover staan. Daarna ging er pardoes nog een stuk van het bord af en toen was het mooi geweest.

Kees Verberkmoes heeft zijn rentree gemaakt in de competitie. Na een lange absentie had hij weer eens zin om een lekker potje te schaken. En met succes. Eric Bouman werd op een nederlaag getrakteerd. Kees won een pion, maar had wel een soort van Cees Rouw-loper. Uiteindelijk kon hij deze ruilen en bleef de pion voorsprong op het bord. Het eindspel was dan ook gewonnen.

Kees Polderman en Brandon Haasbroek speelden een snelle remise. Zo snel dat ik niet echt iets gezien heb van deze partij.

Joas Fontijn won van Marciano Verduijn. Eerst snoepte hij een pion een en vervolgens een stuk. Marciano probeerde het nog wel even, maar Joas liet zich niet meer de kaas van het brood eten.

Melchior Snel speelde tegen Raymond van de Ven. In het begin ging het nog gelijk op. Door een grapje won Raymond een stuk. Met een pion viel hij het paard van Melchior aan. Als deze weg zou gaan viel de loper. Melchior gaf de felicitaties aan Raymond na deze actie.

Competitie 2023/2024 ronde 7

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: