We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

De Pion 1 wint !

Aangezien bij de Chinees bleek dat niemand zin had om het wedstrijdverslag te schrijven en ook omdat waarschijnlijk niemand zit te wachten op nogmaals een verhaal vol treurnis, hieronder het verslag zoals vandaag geplaatst op de site van De Pion. In ieder geval een vrolijker verhaal dan één van ons zelf uit de pen had kunnen krijgen.


Gisteren heeft De Pion 1 voor een grote verrassing gezorgd in de 3e klasse F van de KNSB. In en tegen Souburg werd gewonnen met 4,5 - 3,5. Een overwinning die eigenlijk nooit een overwinning had moeten zijn. Maar de allerlaatste partij werd door de speler van Souburg 1 zo lang doorgespeeld dat hij uiteindelijk zichzelf in de problemen bracht. Onze speler, Erik van Elven (bord 5) wist daar van te profiteren en zorgde uiteindelijk voor een vol punt en de overwinning in de wedstrijd. Toen was het wel 18.40 uur.... 


Door snelle remises van Carlo Rens (bord 3) en René van den Broek (bord 4) was er in de wedstrijd daarna nog van alles mogelijk, en dat bleek dus. Veel later zorgde Thijs van Tilborg (bord 7) voor een degelijke remise. Bij Ton van der Werf (bord 8) stond eerst beter, toen wat minder, maar kreeg daarna door een paar mindere zetten van de tegenstander winstkansen. Die benutte Ton prima. Marcel Huijser (bord 2) kon het tegen zijn tegenstander nooit echt bolwerken. Maar wat wil je ook, als zo iemand een rating van 2195 heeft, 270 punten meer dan Marcel zelf. Eric van Loon (bord 6) kwam langzaam aan in de verdrukking te staan nadat hij met zwart een plan met f5 niet had gevonden. Uiteindelijk verloor Eric op tijd, maar de stelling was toen ook verloren. Een verrassing was toen de winst van Ivo (bord 1). Met een paar mooie combinaties aan het eind versloeg hij een speler met een rating van 2205 ! En toen was het dus 3,5 - 3,5 en was alleen Erik van Elven (bord 5) nog bezig. En in een totaal remise stelling bleef de tegenstander maar doorspelen. Niet luisterend naar de suggestie van zijn teamleider om remise aan te bieden of te accepteren. Souburg had zich toen al neergelegd bij een 4 - 4 gelijkspel en wij zouden daar ook al blij mee geweest zijn. Toen de tegenstander van Erik maar bleef doorspelen en uiteindelijk zichzelf de das om deed, was het zelfs moeilijk om blij te zijn met de twee matchpunten. Het was een nogal bijzondere ervaring om zo een wedstrijd te winnen. Maar uiteindelijk waren de twee matchpunten dus wel voor ons. Toch knap, hun ratinggemiddelde was 2030 en ons ratinggemiddelde was 1876 ! Na het einde van de wedstrijd zijn we met het eerste team met de trein terug naar Roosendaal gegaan (de spelers van het tweede team, die ook gewonnen hadden, waren met de auto). In de trein hebben we met z'n achten nog de Sprint Race (Formule 1) gekeken op drie mobiele telefoons en na aankomst in Roosendaal zat de voorzitter Ad Bruijns(deze keer spelend in het tweede team) al op ons te wachten bij restaurant Bella Italia (voorheen clublokaal Hotel Merks). Het werd nog een gezellig avond !

In de tussenstand in de 3e klasse F staan we nu op een 8e plaats, De volgende wedstrijd op 25 november a.s. is tegen hekkensluiter Landau. Dan gaan we dus opnieuw proberen om twee matchpunten te scoren !

IMG 2366

Tussenstand e.d. is hier te vinden: https://knsb.netstand.nl/scores/index/46#division_444

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: